Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Erhürman: Bu halkın geleceği, seçime üç gün kala ortaya atılan şeylerle belirlenemez

Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce günlerce Maraş’ın yerleşime açılacağının konuşulduğuna dikkat çeken CTP Lideri Tufan Erhürman, Maraş’ın sadece ziyarete açıldığını kaydetti.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, bu halkın geleceğinin, seçime üç gün kala ortaya atılan şeylerle belirlenemeyeceğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce günlerce Maraş’ın yerleşime açılacağının konuşulduğuna dikkat çeken CTP Lideri Tufan Erhürman, Maraş’ın sadece ziyarete açıldığını kaydetti.

Bu seçimde Maraş konusunun gündem bile olmadığını dile getiren Erhürtman, “Şimdi de iç hatlar meselesi ortaya çıktı. Bu halkın geleceği seçime 3 gün kala ortaya atılan şeylerle belirlenemez” dedi. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Hakikat Web TV’de Güven Arıklı’nın sorularını yanıtladı.

ERHÜRMAN: ÜLKE İLKEL KOŞULLARA DÖNDÜRÜLDÜ

KIB-TEK’e bugüne kadar kaç santral alındıysa istisnasız hepsinin CTP dönemlerinde alındığının altını çizen Erhürman, dörtlü hükümet döneminde KIB-TEK’in 11 milyon artıyla seneyi kapattığını vurguladı. Tufan Erhürman, enerji işinin sadece enerji bakanlığına bırakılacak bir iş olmadığını belirterek, “2019’dan 2022’ye geldik jeneratörler alınmadı, bakımlar yapılmadı. KIB-TEK 500 milyon TL’ye kadar zarara girmiş durumda” dedi.

“Ülke ilkel koşullara döndürüldü. 1980’lerde yaşadığı problemleri tekrar yaşamak zorunda bırakılıyoruz” diye konuşan Erhürman, CTP döneminde KIB-TEK’e ilk kez AB finansmanıyla scada sisteminin de kurulduğunu da hatırlattı.

“EKONOMİYLE İLGİLİ ÇÖZÜM YOLU ORTAYA KOYMUYORLAR”

CTP Lideri Erhürman, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) son üç yıldır hükümette olmasına rağmen, seçime az bir süre kala ‘radikal kararlar alacağız’ dediğini söylerken, şöyle devam etti:

“Bu radikal kararlardan anladığımız, vergileri artıracaklar, maaşları kesecekler, hayat pahalılığını dondurmaya çalışacaklar. Benim aklıma gelenler bunlar. Seçime 3 gün kaldı ve ekonomiyle ilgili bir çözüm yolu ortaya koymuyorlar.” Vergilendirilmemiş gelirleri vergilendirme ve gelirleri de dövize endeksleme politikaları olduğuna dikkat çeken Erhürman, “Biz kendi formüllerimizi açıklıyoruz. Onlar sadece radikal kararlar alacağız diyorlar. Bu halkın vergi verecek gücü kaldı mı? Ekonomiyi de dibe vurdurdular” dedi.

“BU ÜLKENİN GAİLESİNİ ÇEKMEYENLER, ÜLKEYİ ELEKTRİKSİZ BIRAKTILAR”

Sosyal sigortalarda 32 bin kişinin sistemden çıktığının altını çizen Erhürman, kurumun batışa geçtiğini ifade etti. Erhürman, alım gücünün yerlerde süründüğünü vurguladı. Bu ülkenin gailesini çekmeyen zihniyetin, ülkeyi elektriksiz bıraktığına dikkat çeken Erhürman, “Bu ülke yönetilmedi. Sürekli kendi kurultaylarının peşinden koştular” diye konuştu.

Erhürman, içinde bulunduğumuz dönemde eczanelerde grip aşısının bile olmadığını belirtirken, hiçbir UBP hükümeti döneminde dahi memleketin bu kadar kötü durumda olmadığını kaydetti. Açıklamalarında piyasada öngörülebilirliğin sağlanması gerektiğinin altını çizen Erhürman, tüm giderlerde olduğu gibi gelirlerin de dövize endeksleneceğini yineledi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu