KıbrısManşet

Erhürman: Bu nesle kaybettirdiğiniz yeter!

Ülkemizde yarın başlayacak olan 2021-2022 yeni eğitim öğretim yılına yönelik Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman kişisel sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu.

Alınan seyreltilmiş eğitim kararına tepki gösteren Erhürman, bu kararın kabul edilebilir olmadığının ve fırsat eşitsizliğinin yapıldığına dikkat çekti.
ERHÜRMAN’NIN PAYLAŞIMI ŞU ŞEKİLDE:
Yüz yüze eğitim yarın başlıyor. Buna elbette hepimiz çok seviniyoruz. Umarım ve dilerim ki kesintiler yaşanmaz. Ama kalabalık sınıfların bulunduğu okullarda gerekli planlama yapılmadığı için alınan seyreltilmiş eğitim kararını kabul etmek mümkün değil. Bu okullarda kalabalık sınıfların bulunması zaten normal zamanlarda dahi, daha tenha sınıfların bulunduğu okullardaki öğrencilere oranla bir fırsat eşitsizliği yaratıyordu. Şimdi bu katmerlenecek. Bu çocuklarımız haftada iki veya üç gün yüz yüze eğitim alırken, diğer okullardaki çocuklarımız beş gün yüz yüze eğitim alacak.
Bu kadar zamandır okullar kapalıydı ama belli ki bunun planlaması yapılmadı. Buna vakit bulunamadı!!! Bir nesil eğitimde çok şey kaybetti ama her zamanki gibi bazıları daha fazla kaybetti. Ve şimdi daha fazla kaybetmeye devam edecek. Bu çocukların tümü bizim çocuklarımız, bizim geleceğimiz. Bu kadar zamanda bir planlama yapıl(a)madı diye ortaya çıkan katmerlenmiş fırsat eşitsizliğini hazmetmemiz mümkün değil! Bu nesle kaybettirdiğiniz yeter!!!

Diğer Haberler

Başa dön tuşu