KıbrısManşet

Erhürman: Bu rakamlar yıl sonuna kadar yeterli olmayacak

Meclis Genel Kurulu’nda 2022 Yılı Ek Bütçe Yasa Tasarısı üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ek bütçe konusunun seçim döneminden itibaren konuşulmaya başlandığını hatırlatarak, döviz dolaylı hazırlanan ek bütçeyle ilgili eleştirilerde bulunarak, “gelir artışıyla ilgili bir çalışma olmadığını” vurguladı.

2022 bütçesinde belediyelere öngörülen 7 milyar 130 milyon mahali gelirin ek bütçede 8 milyar 440 milyon olduğunu söyleyen Erhürman, bu rakamların öngörülenlerin yetersiz olduğunu kanıtladığını bu rakamların da yıl sonuna kadar yeterli olmayacağını söyledi.

Yüzde 43,10 olarak  5 aylık verilen hayat pahalılığının bu ay verilmesi gerektiğini, bu ay da yüzde 15 çıkarsa bu 43.1’in zaten verilmeden erimiş olacağını dile getiren Erhürman, belediyelerin de alması gereken katkıyı alamayıp bu belirlenen hayat pahalılığıyla “dayak yemiş olacağını” belirtti.

Erhürman, ek bütçenin bunlar göz önüne alınarak hazırlanması gerektiğini hatırlatarak, özel okulların yabancı parayla kayıt yaptırmasından dolayı kadınların da çocukları kamu okullarına gönderip ekonomiden çekilmeye başladığını savundu.

Vergilendirilmemiş gelirlerin nasıl vergilendirileceğini ve maliyenin gelirlerinin nasıl arttırılacağını görmeyi bekledikleri ancak ek bütçede öyle bir şey olmadığını belirten Erhürman, ek bütçede rakamları görmek istediklerini kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu