KıbrısManşet

Erhürman: Bunun adı hukuka aykırı iş yapmaktır

"Madem Başsavcılık'tan görüş alınacaktı neden emirnameyi yayınlamadan önce görüş almadınız" diyen Erhürman, bunun sehven yapılan bir hata değil hukuka aykırı iş yapmak olduğunu vurguladı

GIYNIK SOSYAL MEDYA

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, dün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren emirnamenin bugün yürürlükten kaldırılmasına tepki gösterdi. “Madem Başsavcılık’tan görüş alınacaktı neden emirnameyi yayınlamadan önce görüş almadınız” diyen Erhürman, bunun sehven yapılan bir hata değil hukuka aykırı iş yapmak olduğunu vurguladı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın açıklaması şu şekilde:

“Gerçekten artık inanılır gibi değil. Dün yayımlanan emirname “sehven” yani yanlışlıkla yayımlandığı için bugün yürürlükten kaldırılmış. Resmi Gazete’de yanlışlıkla yayımlanan bir emirname!!! Gerekçe: Başsavcılık görüşü alınmış da Başsavcılık İyi İdare Yasası’na uymadınız demiş.

Başsavcılık görüşü alacaktınız madem neden yayımlamadan önce almadınız? Yaptığınız işin hukuka aykırı olduğuna ikna olduysanız, işlemi yapan makamın işlemi geri alması gerekirdi. Oysa siz bunu yapmadınız ve “sehven”, yani yanlışlıkla yayımladık dediniz. Bunun adı “sehven yayımladık” değil, “hukuka aykırı iş yaptık”tır ve o durumda işlemi yapan makamın geri alma kararı olmadan işlemi geri alamazsınız.

Artık ne dediğinizi de, ne yaptığınızı da anlamak imkansız Bu ülkeyi kaosa sokmak için daha başka ne yapacaksınız???”

“ORTADA GÜVEN DE YOK YÖNETİM DE”

“Başbakanlık, yaptığı açıklamada, “Bu Emirname, konuşulanlar ve mutabakata varılanlar dışında yayınlattırılmış olduğundan hükümetimize duyulan güvenin sarsılmasına vesile olmuştur” diyor.

“Yayınlattıran” kim? Resmi Gazete’de yayımlatma yetkisi Başbakanlık’ta değil mi? Peki konuşulanlar ve mutabakata varılanlar dışında emirname hazırlayan kim? Başbakan kendisini kandırmakla mı itham ediyor İçişleri Bakanı’nı? Hükumete duyulan güveni kim sarstı? Dahası, aylardır yaptıklarınızdan sonra şimdi mi fark ettiniz hükumete duyulan güvenin sarsıldığını? Ortada güven de yok, yönetim falan da. Bu kadar basiretsizlik görülmedi!!!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu