KıbrısManşet

Erhürman: CTP hükümet programı okunurken burada olmayacak

Meclis kürsüsünden konuşma yapan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman adeta ateş püskürdü.

ELİF DÜLGER

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Ulusal Birlik Partisi, hükümetin istifasının ardından yeniden kurulan (UBP)-Demokrat Parti (DP)-Yeniden Doğuş Partisi (YDP) hükümetinin Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sundu. Tatar, Sucuoğlu başkanlığındaki kabineyi onayladı.

KKTC’nin 27’nci hükümeti UBP, DP ve YDP koalisyon hükümetinin Bakanlar Kurulu listesi bugün Cumhuriyet Meclisi’nin bilgisine getirilirken muhalefet vekillerinin hepsi Meclis Genel Kurulu koltuklarını boşalttı. Hükümet programı bugün Olağanüstü Birleşimde 14.30’da okunması bekleniyor.

Öte yandan muhalefet milletvekilleri Bakanlar Kurulu listesinin okunmasının ardından Meclis Genel Kurulu salonuna yeniden giriş yaptı.

SALONDA SADECE 3 UBPLİ MİLLETVEKİLİ KALDI

Muhalefet vekillerinin salona giriş yapmasının ardından sıra hükümet kanadında bulunan vekillere geldi. Muhalefetin protestosuna karşılık olarak hükümet kanadında bulunan vekillerinde salonu terk etmesi gözden kaçmadı.

Konuşma için ilk kürsüye çıkan ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, kürsüden UBP-YDP-DP hükümetine adeta ateş püskürdü. Salonu terk eden hükümet kanadında vekillere de kürsüden seslenerek, “Muhalefetin salonu terk etmesinin sebebi belli… Hükümetin bu salondan çıkmasını da Sayın Sucuoğlu bu kürsüye çıkıp açıklasın” dedi.

Erhürman, konuşması sırasında salonu terk etmeyen UBP Milletvekili Sunat Atun, Olgun Amcaoğlu ve İzlem Gürçağ Altuğra’ya saygı duyup dinlediği için teşekkür etti.

“SUCUOĞLU’NA 3. KEZ HAYIRLI OLSUN MU DİYELİM”

CTP HÜKÜMET PROGRAMI OKUNURKEN ORADA OLMAYACAK

Muhalefet milletvekillerinin salonu terk etmesine açıklık getiren ve UBP-DP-YDP Koalisyon Hükümeti’ne tepki gösterdiklerini ifade eden Erhürman, “Biz 5 ayın içerisinde 3. Kez gidip Sayın Sucuoğlu’na hayırlı olsun mu diyeceğiz? Siz bunların normal olduğunu mu düşünüyorsunuz” sorusunu kürsüden sordu.

Bugün özel oturuma birlikte okunması beklenen Hükümet Programı’nı dinlenmeyeceklerini ifade eden Erhürman, “Hükümet Programı’nın okunması sırasında burada olmayacağız, Halka saygısı olmayana da biz saygı göstermeyeceğiz. CTP olarak biz bu maskaralığın parçası olmayacağız, Hükümet Programı’nın okunması sırasında da burada olmayacağız, Halka saygısı olmayana da biz saygı göstermeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu