KıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Cumhurbaşkanı Tatar’ın açıklamaları zaman israfı

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Kıbrıs sorunuyla ilgili yaptığı açıklamaları işaret ederek, "Zaman israfı" yorumunu yaptı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için görevlendirdiği üst düzey BM diplomatı Jane Holl Lute ile görüşmesinin tamamlanması ve yaptığı basın açıklamasının ardından bir sosyal medya paylaşımı yaptı.

Erhürman paylaşımında, “Hiç olmazsa, federasyonda biri egemen, diğeri egemen olmayan iki toplum bulunmadığı, egemenliğin iki toplum arasında siyasi eşitlik çerçevesinde paylaşıldığı anlaşılsa…” diye yazdı…

Belki o zaman Kıbrıs Türk halkının geleceği ile ilgili gerçekçi ve en önemli tartışmanın siyasi eşitlikle ilgili olduğu anlaşılıp doğru noktaya konsantre olunabileceğini dile getiren Erhürman, “Ama nerede…” ifadelerini kullandı.

Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın art arda gelen açıklamalarının çok değerli zamanın israfından başka bir şey olmadığını savundu.

Erhürman’ın paylaşımı şöyle…

“Hiç olmazsa, federasyonda biri egemen, diğeri egemen olmayan iki toplum bulunmadığı, egemenliğin iki toplum arasında siyasi eşitlik çerçevesinde paylaşıldığı anlaşılsa… Belki o zaman Kıbrıs Türk halkının geleceği ile ilgili gerçekçi ve en önemli tartışmanın siyasi eşitlikle ilgili olduğu anlaşılıp doğru noktaya konsantre olunacak ama nerede! Sn. Tatar’ın art arda gelen açıklamaları çok değerli zamanın israfından başka bir şey değil!”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu