KıbrısManşet

Erhürman: Cumhurbaşkanlığı makamı Meclis’i tanımıyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, katıldığı bir TV programında Başbakanlığın icraat değil, üzüntü makamına dönüştüğünü vurguladı. Azınlık Hükümeti’nin ne yaptığının farkında bile olmadığını vurgulayan CTP Lideri Erhürman, Ersin Tatar’ın uluslararası arenadaki tezlerinin toplumun zamanını çalmaktan öteye gitmediğine dikkat çekti

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, katıldığı bir TV programında Başbakanlığın icraat değil, üzüntü makamına dönüştüğünü vurguladı. Azınlık Hükümeti’nin ne yaptığının farkında bile olmadığını vurgulayan CTP Lideri Erhürman, Ersin Tatar’ın uluslararası arenadaki tezlerinin toplumun zamanını çalmaktan öteye gitmediğine dikkat çekti. Gerçekçi olmayan bir şey üzerinden politika yapılamayacağını da kaydeden Erhürman, tarihte bu kadar kötü bir ‘hükümetin’ görülmediğini dile getirdi.

TOPLUMUN ZAMANINI ÇALIYORLAR
Ersin Tatar’ın uluslararası arenadaki politikasının ülkeyi hiçbir yere götürmeyeceğinin açık olduğunu vurgulayan Erhürman, kapsamlı çözüme dair adım atılmasının şu an zor olduğunu ifade etti. Uluslararası konjonktürde durumların değişmediği sürece, herhangi bir gelişme yaşanmasının zor olduğuna dikkat çeken Erhürman, iki liderin inisiyatifinde bir şey olmayacağının artık görüldüğünü söyledi. Kendileri açısından temel endişenin var olan durumun devam edeceği yönünde olduğunu dile getiren Erhürman, gerçekçi olmayan bir şey üzerinden toplumun zamanının çalındığını belirtti.

“CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI, MECLİS’İ TANIMIYOR”
Ersin Tatar’ın kapsamlı bir rapor sunacağını söylediğini belirten Erhürman, Meclis’te bu ‘kapsamlı rapordan’ kimsenin haberinin olmadığını söyledi. “Siz Cumhurbaşkanlığı makamı olarak bu Meclis’i tanımıyorsunuz” diye konuşan Erhürman, Meclis’in itibarının da yerle bir edildiğini kaydetti. Ersin Tatar’ın kendi istediği şeyleri bir kağıda yazıp sadece Türkiye ile istişare ettiğine dikkat çeken Erhürman, Meclis’in itibarının tarihte bu kadar yerlerde sürünmediğini dile getirdi.

ANAYASA İHLAL EDİLİYOR
Kıbrıs Türk halkına karar verme şansının verilmesi gerektiğine dikkat çeken Erhürman, Azınlık Hükümeti’nin pandeminin en yüksek döneminde bile kurultay için meyhane toplantıları yaptığını söyledi. Azınlık Hükümeti’nin Anayasa’yı da ihlal ederek erken seçime gitmediğini belirten Erhürman, söz konusu durumun ülke tarihine kara bir leke olarak geçtiğini kaydetti.

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ DEVAM EDİYOR”
Ülkede Pandemi krizinin eğitim krizine de dönüştüğüne vurgu yapan Erhürman, eğitimde fırsat eşitsizliğinin olduğuna dikkat çekti. Fırsat eşitsizliği açığının ne zaman kapatılacağının da bilinmediğini ifade eden Erhürman, “Çocuklar kendi haline terkedilmiştir. Plan ve program eğitim konusunda da ne yazık ki yoktur” dedi. Yapılan uygulamalarla Azınlık Hükümeti’nin şimdiden toplumu böldüğünü kaydeden Erhürman, sosyal sıkıntı alanlarının yaratıldığını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu