KıbrısManşetToplum

Erhürman: “Egemenliğin paylaşılmadığı bir çözüme en önce CTP karşı çıkar”

CTP Başkanı Tufan Erhürman, milletvekillerinin Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerine konuşma yaparak, “Egemenliğin paylaşılmadığı bir çözüme en önce CTP karşı çıkar” dedi

CTP Başkanı Tufan Erhürman da Meclis’te söz aldı. Erhürman, Cumhurbaşkanlığı’nda Kıbrıs sorunu dışındaki meselelerde de tuhaf bir gidişat olduğunu savundu ve Cumhurbaşkanlığı makamının birleştirici yetki ve görevleri de olduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanlığı’nı ciddiyetten uzak olmakla suçlayan Erhürman, “Nasıl olur da ayrı devlet tezinizle güneyde de hak iddiası tezinizi aynı masaya koyarsınız?” diye sordu.

BM Güvenlik Konseyi kararlarından uzaklaşıldığını söyleyerek tepki gösteren Erhürman, Türk tarafının şu anki tezinin “çözümsüzlük çözümdür” tezi olduğunu söyledi.

Dış politika hamlesine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Erhürman, “Egemenliğin paylaşılmadığı bir çözüme en önce CTP karşı çıkar. Siyasi eşitliğin olmadığı bir anlaşmaya en önce CTP karşı çıkar” dedi

CTP’nin gerekirse 50 sene daha görüşürüz gibi bir duruşu olmadığını söyleyen Erhürman, siyasi eşitlik kabul edilmeden, takvimsiz, sonuç odaklı olmadan ve referandumda “hayır” çıkması halinde Kıbrıs Türk toplumunun statüsünün ne olacağı ortaya konmadan masaya kendilerinin de oturmayacağını kaydetti.

Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın dosyaya hakim olmadığını savundu.

“Kıbrıs sorunu zaman zaman derin dondurucuya kaldırıldığı dönemleri yaşar ama bu döner döner gelir” diyen Erhürman, “Önemli olan Kıbrıs Türk halkının haklarını ve çıkarlarını tutarlı noktada savunmanızdır. Beni ilgilendiren kendi halkımın hak ve çıkarlarıdır ve adada barış ortamı olmasıdır. Bizim düşüneceğimiz gençlerimizin geleceğidir” dedi.

Erhürman, “Kıbrıs Türk halkına bir pencere ‘gındırmak’ önemlidir. Ama o pencere rüzgardan kapanırsa anlamı yoktur. Bizim ihtiyacımız sürdürülebilir, kalıcı dış ilişkilerdir” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu