KıbrısManşetSiyaset

Erhürman: En geç yarına kadar Ersan Saner’e görev verilir

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, teamüller gereği hükümeti kurma görevinin en geç yarına kadar UBP Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner'e verileceğini açıkladı

GIYNIK ÖZEL

Cumhurbaşkanı Tatar, hükümet kurma çalışmaları ve görevlendirme amacıyla, Mecliste temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcileriyle görüşüyor.

Tatar, bu kapsamda Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman’ı kabul etti. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, teamüller gereği hükümeti kurma görevinin en geç yarına kadar UBP Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner’e verileceğini açıkladı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın açıklaması şu şekilde:

“Sayın cumhurbaşkanı teamüller gereği tüm siyasi partilerle bir görüşme gerçekleştiriyor. Büyük ihtimalle bugün öğleden sonra ya da yarın, teamüller gereği Sayın Hamza Ersan Saner’e görevin verilmesi bekleniyor ve yine Sayın Saner teamüller gereği hükümet kurma çalışmaları için siyasi partilerle görüşme gerçekleştirecek.

15 gün içerisinde hükümet kurulabilecekse kurulacak, kurulamayacaksa yine teamüller uygulanacak. Biz de bu şartlarda hükümeti kurma görevinin ilk olarak sayın Saner’e verilmesi gerektiğini Sayın Cumhurbaşkanı’na da ifade ettik.

Bizim şu ana kadar hiçbir siyasi partiyle görüşmemiz yok. Eğer bir teklif gelirse, parti yetkili organlarında değerlendirilir.  Biz hiçbir zaman gizli saklı görüşmeler yapmayız. Süreç başladıktan sonra gerekli resmi görüşmeleri ve değerlendirmeleri yaparız.

CTP’de parti içi demokrasi çok önemlidir. Parti kurullarında görüşülmeden şu anda hükümet modelleriyle ilgili bir değerlendirme yapmam parti içi demokrasi için doğru olmaz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu