KıbrısManşetSiyasetToplum

Erhürman: Enerji politikasında tren yanlış bir raya girerse, 15 yıl boyunca bu yanlış gidişat devam edecek

UBP-DP-YDP hükümetinin Kıbrıs Türk toplumu için en büyük şansızlık olduğunu savunan CTP Genel Başkanı Erhürman, “Süreçleri doğru yönetemeyen bir yapı var. Kritik bir dönemde bu ciddiyetsizlik, bu basiretsizlik devam etmemeli” diyerek erken seçimin kaçınılmaz olduğunu vurguladı


UBP-DP-YDP hükümetinin Kıbrıs Türk toplumu için en büyük şansızlık olduğunu savunan CTP Genel Başkanı Erhürman, “Süreçleri doğru yönetemeyen bir yapı var. Kritik bir dönemde bu ciddiyetsizlik, bu basiretsizlik devam etmemeli” diyerek erken seçimin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

“Enerjide doğru politikayı uygulamazsak, gerek çözüm koşullarında gerekse çözümsüzlükte; Güney Kıbrıs ile sanayi ve ticarette nasıl rekabet edebileceğiz”

“ÖNÜMÜZDEKİ 4 YILI, ENERJİ POLİTİKAMIZI BELİRLEMEK İÇİN KULLANABİLİRİZ”

GIYNIK TV’de Mine İçsel’in sunumuyla yayınlanan İçsel Bakış programına konuk olan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhuriyet Meclisi’nde ve ülkede büyük bir gerginliğe sebep olan Kamu İhale Yasa Tasarısı’nda yapılmak istenen değişikliğe ve hükümetin icraatlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. “AKSA ile imzalanan sözleşmeye göre önümüzde 4 yıllık bir süre daha var. Bu 4 yıllık süreci KKTC’nin bundan sonraki enerji politikasını belirlemek üzere kullanabilirsiniz” diyen Erhürman, Ortada enterkonnekte sistemle ilgili elle tutulur hiçbir gelişme yokken neden yangından mal kaçırır gibi yasa değişikliği ile ihalesiz bir şekilde KKTC’nin enerjisini 15 yıl süreyle zapturapt altına almaya çalıştıkları sorusunun yanıtı yok” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“ENERJİ ALANINDA ÇOK KRİTİK BİR DÖNEMEÇTEYİZ”

Hem dünya genelinde hem de Doğu Akdeniz özelinde enerji alanında çok kritik bir dönemecin içerisinde olduğumuza dikkat çeken Tufan Erhürman, “Toplumların ekonomik anlamda varoluşu için enerji çok önemli bir konu. Kıbrıs adası için iki farklı enterkonnekte projesi gündemde. Hem Güney Kıbrıs’ın yürüttüğü EuroAsia projesi hem de Türkiye ile yürütülen enterkonnekte sistem ile çift yönlü bir enerji hattına bağlanma söz konusu. Yenilenebilir enerji konusunda da depolama olanaklarının çok fazla arttığını da dikkate alarak, enerji politikamızı belirleyip bu yönde bir strateji ortaya koymamız gereken bir dönemden geçiyoruz” dedi.

“ENTERKONNEKTE PROJESİNİN FİZİBİLİTESİ BİLE YOK”

“Henüz daha fizibilitesi dahi yapılmamış bir projenin sözleşmesini yapmak mümkün mü?” diyen Erhürman, “Ortada hazır pişmiş bir şey var ve bunu ihalesiz şekilde imzalayıp bir anda sürpriz olarak önümüze koymaya hazırlanıyorlarsa orası başka. Mesele AKSA meselesi değildir. Eğer hazırlanacak fizibilite raporunun ardından en uygun firma AKSA ise AKSA ile yola devam edilir. Neticede AKSA da özel bir şirket ve her özel şirket gibi kendi karını düşünüyor. Bizim yapmamız gereken bizim çıkarımıza olan en iyi anlaşmayı yapmaktır” diyerek, şu anda ülkenin 15 yılını zapturapt altına almanın hiçbir geçerli gerekçesi olamayacağını savundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu