KıbrısManşet

Erhürman: Federal çözüm tek formül

CTP’ye ihtiyaç duymadan bir koalisyonun kurulabileceğini ifade eden Genel Başkan Tufan Erhürman, yüksek ihtimal CTP olarak ana muhalefet partisi görevini üstleneceklerini, ancak halkın kendilerine yüklediği sorumluluk bilinci içerisinde olacaklarını söyledi

CTP’ye ihtiyaç duymadan bir koalisyonun kurulabileceğini ifade eden Genel Başkan Tufan Erhürman, yüksek ihtimal CTP olarak ana muhalefet partisi görevini üstleneceklerini, ancak halkın kendilerine yüklediği sorumluluk bilinci içerisinde olacaklarını söyledi

“YÜKSEK İHTİMALLE HÜKÜMETTE YOKUZ”… Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, seçimin ardından Meclis’te CTP’ye ihtiyaç duyulmayan koalisyon olasılıklarının bulunduğunu, dolayısıyla yüksek ihtimalle CTP’nin olmadığı bir koalisyonun kurulacağını, parti yetkili kurullarının bu konuları değerlendireceğini söyledi. 

“SUCUOĞLU İLE KAHVE İÇTİK”… Erhürman, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu ile geçen Cuma günü kahve içerek kısa, iyi niyetli  bir görüşme gerçekleştirdiklerini de belirtti. Erhürman, yeni dönemde Cumhuriyet Meclisi’nde ana muhalefette de olsalar, ekonomik çıkmazdan, uçurumun kenarından halkı döndürmeye yönelik gelecek her türlü yasa tasarısına destek vereceklerini vurguladı.

“MUHALEFETİMİZ SERT OLACAK”… Erhürman, “Hepimiz aynı gemideyiz. Ama gelecek olan tasarılar halkı daha da yoksullaştıracak, maliyeci anlayışla, maliyeyi koruma amaçlı, hayat pahalılığını dondurma girişimi, ‘halkın cebine elimizi nasıl uzatırız’, acı reçete şekline olursa biz buna karşı çıkarız, tepkimiz çok sert olur. O yüzden muhalefetimiz sert ve güçlü olacak. Güçlü muhalefet, halkın lehine olan adımlarda hükümeti desteklemek anlamında olacak ama halkın aleyhine olan noktalarda o güç sert olacak” ifadelerini kullandı.

FEDERAL ÇÖZÜM TEK FORMÜL… “Kıbrıs Türk halkı dünyayla buluşacak, ülke yönetilecek, ülkenin gailesi çekilecek ve Kıbrıs Türk halkı ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya gitmek için planlaması yapılarak yürümeye başlayacak. Bu üç nokta bizim temel eksenimizdir.” diyen Erhürman, Kıbrıs Türk halkının dünyayla buluşma noktasında CTP’nin tavrının; “Kıbrıs’ta iki toplumlu iki bölgeli siyasi eşitliğe dayalı federal çözümün, kapsamlı çözümün tek formül” olduğunu söyledi.

“LEFKOŞA’DA DA ADAYIMIZ OLACAK”… CTP’nin şimdi yerel seçimlere çok güçlü hazırlanacağını, çalışmalara başladıklarını, her bölgede, 28 belediyede aday çıkacaklarını ifade eden Erhürman, soru üzerine, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde de aday göstereceklerini söyledi, yerel seçimlerde hedefin; genel seçimlerde yakalanan başarıyı daha da artırmak olduğunu vurguladı.

 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu