KıbrısManşet

Erhürman: Hukuksuzluk Meclis’ten başlayarak tüm ülkeye yayılsın istiyorsanız buyurun

Meclis’te seçim tarihinin belirlenmesi için geçici Ad-Hoc komite kurulması için sunuş yapıldı, konuşmalar yapılıyor.

“Bu Ad-Hoc komite önerisi kabul edildiği anda hiç çıkmayacak kapkara bir leke bu Meclis’e sürülecek. Sizin bu atacağınız adımla parmak hesabıyla Meclis iç tüzüğü bypass edilecek. Bu basit bir iş değildir. Bu saatten sonra, bu mecliste iç tüzük ihlal edilirse bunun sebebi buradaki 27 kişidir. Üstünde konuşmaya değmeyecek kadar bir maskaralıktır yaptığınız.

Bundan sonra 27 milletvekili olan istediğini yapabilecek. İç tüzüğe ve Anayasa’ya rağmen attığınız bu adımla, bundan sonra elinde çoğunluğu bulunduranın istediğini yapabileceği bir yol açıyorsunuz” sözleriyle hükümete yönelik çok sert eleştirilerde bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Meclis iç tüzüğüne göre komite üyelerinin iki kez seçilebileceğini vurgulayarak, Meclis İç Tüzüğü’ne aykırı bir şekilde komitelerin yeniden oluşması için hükümetin başvuruda bulunduğunu ifade etti.

“Şu ana kadarki zihniyetle 27 parmağımız var iç tüzüğü de ihlal ederiz diyorsunuz. Bir gün gelip siz ana muhalefete düştüğünüzde iç tüzük sizi hiçbir yerde korumasın ve bu memlekette hukuksuzluk Meclis’ten başlayarak tüm ülkeye yayılsın istiyorsanız buyurun” diyen Erhürman, “Bu yapılan iş Meclis’in bundan sonraki tüm çalışmalarını anlamsızlaştıracak, muhalefetin varlığını anlamsız kılacak bir adım olur. Herkes elini kaldırır indirir sonra da TV ekranlarına çıkıp ‘ben Meclis’te mutlu değilim.’ Esas ben bu Meclis’ten memnun ve mutlu değilim. Biz bu AD-HOC komiteye üye vermeyeceğiz. Siz hukuku paspas etmekten gocunmuyorsunuz. AD-HOC komite maskaralığı bitmeden şimdi bir de bu dilekçe maskaralığını gündeme getirdiniz. Hukukun dışına çıkıyorsunuz. Birinin kafasına vura vura bir şeyler yapacağınızı sanıyorsanız, birilerinin de sizin kafanıza vurmasını göze alacaksınız” diyerek, son kez hükümeti uyardığını ve hükümete son kez bu karardan geri dönme çağrısı yaptığını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu