GenelKıbrısManşet

Erhürman: Hükümet meclise paralele evrenden sesleniyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, meclis açılışında “Hayırlı olan bir şey yok. Bu gerçeklikle yüzleşmemiz gerekiyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, meclis açılışında “Hayırlı olan bir şey yok. Bu gerçeklikle yüzleşmemiz gerekiyor.  Sanki birilerinin bize başka bir alemden seslendiğine dair bir izlenime sahibim. Meftaya döndürdüğünüz itibarını yerle bir ettiğiniz meclisin açılışındayız. Kapatmayı dahi beceremediniz. Kapatma kararı alınmadan kapanan meclisin sözde açılışındayız.  Meclisi ne hale getirdiğinizi anlayabilmeniz için bu memlekette daha ne yaşanması lazım” diye sordu.

 

“HALKIN İTİBARINI ZEDELEDİNİZ”

Meclisin 4’ncü yasama yılında 12 yasa tasarısını yasalaştırabildiğini ancak 74 yasa gücünde kararnamenin hayata geçirildiğini ve mecliste bulunan milletvekillerinin hükümet tarafından yok hükmünde sayıldığını ifade etti. Erhürman, “4’ncü yasama yılında 12 yasa tasarısı yasalaştı. Bu 12 yasa tasarısından 4’ü zaten bütçeydi 2’si de TC ile uluslararası anlaşmaların onayıydı.  Yasama yetkisinin devri niteliğinde kaç Yasa gücünde kararname çıkardınız?  Bir ülkede 74 yasa gücünde kararname çıkacak ve 6 yasa tasarısı ve siz buna meclis demeye devam edeceksiniz. Memleketi getirdiğiniz halin anlatımı yok bu meclis tarihinde bu kadar itibarsızlaştırılmadı. Halkın itibarını zedelediğinizin farkında değilsiniz” dedi.

 

“VATANDAŞ VE VEKİLLERİN BİLGİ ALMA AÇISINDAN HİÇBİR FARKI YOK”

“Sayın Tatar Cumhurbaşkanı seçim sürecinde bir önceki Cumhurbaşkanlarını eleştirerek ben geldiğimde ulusal konsey kuracağım sürekli istişare edeceğiz derken meclis Kıbrıs Sorunundan adeta dışlandı yok hükmünde sayıldı” şeklinde konuşan Erhürman, meclisin Kıbrıs Sorunu’ndan da dışlandığını ve bilgileri vatandaş gibi basından öğrendiklerini söyledi. Erhürman, “Bu meclisteki siyasi partilerin temsilcileri süs bitkisi gibi Cenevre’ye götürüldü. Manavoğlu sordu basında bir takım öneriler verileceğine dair haberler vardır doğru dedi Sayın Tatar asparagastır dedi ve ertesi gün kendi odalarımızın altında yayın yapan basın mensuplarından duyduk ki o öneriler gelmiş.  CTP olarak bilgilendirme toplantısına girmedik. Şimdi basından Newyork açıklamalarını takip ediyoruz vatandaş ve milletvekilleri arasında bilgi sahibi olma açısından hiçbir fark kalmadı. Sayı Tatar kapsamlı bir program sunacakmış bu kapsamlı program mv ile istişare edildi mi? Hayır.  Burası padişahlık, sultanlık, krallık mı?” ifadelerini kullandı.

 

“ENERJİ YOLUYLA HAYIRLI OLMASINI SAĞLAYAMAZSINIZ”

Erken seçimle ilgili tarihin belirlenemeden meclisin kapandığına dikkat çeken Erhürman, “Genel seçimde yapmayalım ne gerek var? seçimi 2028’de yapın ne olacak? Yanlışlıkla 26-27 parmak bulduysan kafana göre seçim tarihi ertelersin bunlar normal size göre” dedi ve “Adalet mülkün temelidir diye bir laf var ya.. Hukuk falan yok ama devlet var size göre.  Hukukun olmadığı devletin bu kadar yüceltildiği tek şey faşizmdir. Neresinden tutsanız bir yapı içerisinde elinizde kalacak ama paralele evrenden bize enerji yolluyorsunuz. Bizden de hayırlı olsun denmesini bekliyorsunuz” şeklinde konuştu.

 

“ÜLKENİN KURUMSAL YAPILARINI PASPAS ETTİNİZ”

Erhürman, “Kara bir lekeyi silinmemek üzere yazdınız. Bu memlekette Haziran 2021’de ara seçim yapılması anayasanın gereğiydi Haziran bitmeden meclisten karar geçirmek zorundaydınız bir yıl içinde erken seçim kararı geçirebildiniz mi? Hayır, Ad-hoc komitede aldığınız tarihi bile meclise getiremediniz erken seçimin kararı alsanız da bir daha tarihte Haziran 2021 olmayacak. Bu anayasa ihlalinin temizlenmesi ve tertiplenmesi mümkün değildir. Saner kürsüde dedi ki bu dönemin hemen başında erken seçim kararı alacağız bizim haberimiz yok.  Bu mecliste seçimle ilgili muhalefet partileri ile istişare edilecek diye konuşulmuştu o zaman getiremediğiniz ve meclisi kapatamadığınız şeyi yeniden gündeme getiriyorsunuz. Saner bir hafta önce KKTC’nin tamamını serbest bölge yapmaya ilişkin çalışmaları tamamladık ve Fuat Oktay’a sunduk.  KKTC’nin tamamını serbest bölge yapacak çalışma yapıyorsunuz ve siz hangi hükümetsiniz? Sizin deyiminizle 5 ay bana sorarsınız mefta bir hükümet olarak böyle bir çalışma yapıyorsunuz.  Sayın Saner ekim ayı uzaktır bu hükümet gitmez tarih verin seçim yapalım demedi mi? Bu lafları atıp kulağının üstüne yatmak bu kadar kolay mı? Bu ülkenin tüm kurumsal yapılarını paspas ettiniz. Sizin derdiniz bir şey yapmak değil sizin derdiniz bir şey olmak.” Dedi.

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu