GenelKıbrısManşet

Erhürman: Hükümet suskunluk içerisinde olmaya devam ediyor

Meclis'e ara verildikten sonra eylem alanına gelen muhalefet vekilleri Meclis'e destek vererek açıklamalarda bulundu.

Meclis alanında açıklamalarda bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Genel Başkanı Tufan Erhürman, turizm emekçilerinin haklı isyanlarında yanında olduklarını ve sıkıntı yaşayan özel sektör, esnaf ve turizm emekçilerinin haklarının Meclis’te savunacaklarının altını çizdi.

Erhürman, “1 yıldır sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak biz de sürekli söylüyoruz bu süreci en zor atlatanlar biri de turizmciler diye. Turizm emekçilerinin yanında esnafın ve özel sektöründe durumu ve buna rağmen tüm söylemlerimize rağmen hükümet hala suskunluk içerisinde olmaya devam ediyor. İmzalanan protokolden önce de biz bu sıkıntılar protokolün içinde yer alması gerektiğinin defalarca altını çizdik. Bizimle protokol paylaşılmadı ve sonuç olarak turizme ayrılan  salgın destek ödeneğinin miktar protokol de 30 milyon TL’de kaldı” şeklinde konuştu.

58 bin kişinin başvurduğu 1500 TL’lerin durumu meçhul diyerek, “50 bin kişinin toplam alacağı 75 milyona tekabül ediyor ve artı turizm emekçilerinin bir sendikası olmamasından dolayı alınan tüm kararlarda biz istişarelerde bulunmamıza rağmen sanki turizm emekçileri yokmuşçasına davranılmaya devam ediliyor ve bu kabul edilir değil. Bu ülkeyi birlikte paylaştığımız herkes bizim kardeşimizdir ve bu konu Meclis’te tartışılmaya devam edecektir”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu