KıbrısManşet

Erhürman: “Hükümetin derdi ekonomi olsa, düzeltmeye çalışırdı ama umurlarında bile değil”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, katıldığı programda erken seçim konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, katıldığı programda erken seçim konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hükümetin seçim yapılmaması konusunda pandemiyi ve kötü ekonomiyi bahane gösterdiğini belirten Erhürman, bu tarz açıklamalar yapan hükümetin, ekonomi konusunda açılımlar, çalışmalar, planlar yapması gerektiğinin altını çizerek, “UBP-YDP-DP hükümetinin ekonomi konusu umurunda bile değil” dedi.

Hükümetin tek yoğunlaştığı konunun UBP’nin Ekim ayında yapılacak kurultayı olduğunu dile getiren Ana Muhalefet Lideri: “Süre tanıdıkça ekonominin bir gıdım bile ilerlemeyeceği anlaşılıyor. Tam da bu sebepten erken seçim biran önce yapılmalı” açıklamasında bulundu.

Erhürman’ın konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Seçim meselesi sanki ekonomiden bağımsız bir şey gibi konuşuluyor. Eğer hükümetin iddiası “ekonomi kötü, pandemi koşulları var, bu dönemde seçim mi konuşacağız?” meselesi ise bunu söyleyen bir hükümetten şunu beklersiniz; ekonomi konusunda açılımlar, çalışmalar, planlamalar yapılıyor, krizden çıkış stretejisi geliştirmeye çalışıyor; bunun üzerinde yoğunlaşmış. Mecliste de anlatabiliyorlar planlarını. Ancak o zaman dersiniz; “ekonomiye yoğunlaşılmış durumda.Seçim ekonomiden bağımsız bir şey, insanlar ekonomik sorunlarla uğraşıyorsa seçim konuşmayalım.” Ama karşınızdaki ekonomi konusunda kılını kıpırdatmıyorsa, bütün konsantrasyonu Ekim ayındaki kurultaysa ve sadece  onunla uğraşıyosa dolayısıyla ekonomi umurunda değilse tam da bu sebeple erken seçimin yapılması ve bir an önce bu işin bitmesi gerek. Süre tanıdıkça, aslında ekonominin bugünden 1 gıdım bile ileriye gidilemeyecği anlaşılıyor.”

Talep Saner’den geldi

Seçim tarihinin daha da erken bir tarihe alınması konusundaki talebin Başbakan Ersan Saner tarafından geldiğini hatırlatan CTP Genel Başkanı; “Bizim böyle bir talebimiz yoktu, hükümet başkanı erken seçim istedi” dedi.

Erhürman konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Seçimle ilgili kimsenin unutmaması gereken bir gerçek var. Erken seçim zaten Ekim ayı diye belirlenmiştı. Bu hükümetin Başkanı “ben Ekimden de önce erken seçim istiyorum siz belirleyin tarihi” dedi. Algı operasyonuyla mı tarihi biz belirledik? Bizim bir talibimiz mi vardı? Aynı hükümet yetkilileri pandemi var, diyorlar. Saner’in erken seçim istediği tarihte ülkede 20 vaka vardı, 2bin test yapılıyordu. Şimdi 7bin 8bin test yapılıyor yani o zamankinden daha düşük rakamlar var ortada. O da değil sebep. Nedir sebep? Ekim ayında kurultay var o yüzden seçimin gelecek yıla kalmasını istiyorlar”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu