GenelKıbrısManşetSiyaset

Erhürman: İtibar binalarla değil halka tanıyabildiklerinizle kazanılır

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, katıldığı bir programda ülke gündeminde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni meclis binası ve külliye müjdesine yönelik açıklamalarda bulunan Erhürman, “Mecliste çalışmalar bina eski diye kötü gitmiyor” dedi.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişiyle birlikte yapılan olağanüstü meclis oturumuna CTP’nin katılmama kararını değerlendiren Erhürman, parti meclisi ile 6 saat süren toplantının ardından bu karara vardıklarını ifade etti ve şunları aktardı, “Parti meclisi tabana en yakın organ böyle bir kararda parti içi demokrasi de tabandan aldığı bilgi ve verileri de paylaşarak ortak akla kavuşacağı bir demokratik ortam gerekir. Buna parti başkanı olarak hassasiyet gösteririm çünkü ortak aklı arıyoruz” dedi.

“Türkiye ile ilişikler bu memlekette yaşamsal zeminde önemlidir doğru zeminde doğru ilişkiler için doğru iletişim olmalıdır. Türkiye bize değil, bizimle konuşmalıdır” ifadelerine yer veren Erhürman, meclisin son oturumunda diyalog değil monolog bir ortam olduğunun altını çizdi.

 

İTİBAR BİNALARLA KAZANILMAZ

“KKTC demokrasisi çok ciddi bir hasar gördü” diyen Erhürman, yeni meclis ve külliye müjdesini ise şu şeklide değerlendirdi, “Meclis için yeni bir külliye yapılması gündeme getiriliyor. Hiçbir şey değilsek bile mecliste milletvekiliyiz. Mecliste bu konuda bir karar alınması gerekmiyor mu?  Böyle bir ihtiyaç mı var? Bizimle konuşulsa söyleyeceğiz. Pandeminin getirdiği korkunç ekonomik sıkıntılar içerisinde meclis binasından ötürü çalışmalar kötü gidiyor diye bir şey yok. Bunun bize itibar kazandıracağına dair bir düşüncemiz yok. Başka bir devlet gelip size bir meclis binası yapacak, itibarı kazandıran gösterişli binalar değil, itibar kaynağı halkınıza tanıyabildiğiniz adalet, özgürlük, eşitliktir.”

 

TATAR KENDİNDEN GEÇME HALİ İLE KARŞI KARŞIYA

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, ‘kendinden geçme hali’ ile karşı karşıya kaldığını, ağzından çıkanı kulağının duymadığını söyleyen Erhürman, “Cumhurbaşkanlığı makamı halkın birlik bütünlüğünü temsil eden bir makam. Bunu temsil edebiliyorsanız m azınlıkta olsa bile muhalefet de halkın içindedir. Birilerini ötekileştirmeyi, düşmanlaştırmayı alışkanlık haline getirmenin elbette ki bir sonucu olacak” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu toplum daha fazla gerilmesin diye uğraştık bunun için siyasi bedelde ödedik bundan da pişman değiliz, derdimiz bu toplumu bir bütün halinde tutmak bu toplumun geleceğine bugünden yatırım yapacak hamleleri geliştirmek.  Gerektiğinde siyasi bedel ödersiniz ne için ilkeleriniz için. Bedel ödüyoruz ama siyasi bedel ödemek başka bir şeydir. Toplumda bütünleştirici bir rolü oynadığınız bir makamda, sizi seçmeyen yüzde 49’un düşünceleri sizin için önemsiz mi? Sizin için onlar yok mu? Onların farklı düşünme hakları yok mu?”

 

O MAKAMIN HİÇBİR GEREĞİNİ YAPMAYIP SAYGI MI BEKLEYECEKSİNİZ?

Hiçbir konuda diyalog kurulmadığını hiçbir soruya da yanıt alınmadığını ifade eden Erhürman, “Kıbrıs Sorunu, Maraş gibi konularda salacağınız kararlar da tabi ki muhalefetle istişare edeceksiniz.  Biz Cenevre’ye kadar gittik, Tatar ile olan toplantıya katılmadık çünkü hem o 6 maddeyi sunmadık diyeceksiniz, hem sunacaksınız hem de sizinle aynı düşünmüyor diye saldıran bir dil kullanacaksınız. Kıbrıs Türk halkını bölmek parçalamak düşman etmek için elinizden geleni yapıp o makamın hiçbir gereğini yapmayıp saygı bekleyeceksiniz. Bu gidiş gidiş değil kendinden geçme hali, Tatar’ın bundan kurtulması gerekiyor” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu