EkonomiGenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Erhürman: Kalkınmak gibi, yönetmek gibi bir niyetiniz yok!”

CTP Genel Başkanı Erhürman, Başbakan Faiz Sucuoğlu'nun "Haftaya ekonomik protokolü imzalayacağız" açıklamasını eleştirdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun “Haftaya ekonomik protokolü imzalayacağız” açıklamasını eleştirdi.

Erhürman, CTP’nin, Anayasa’nın öngörüsü olan beş yıllık ekonomik, sosyal, kültürel kalkınma planını hazırlayarak, Meclis’ten geçirdiğini ve protokollerin temelinin de bu olacağı yönünde seçim öncesi açıklamada bulunduğunu hatırlattı.
Erhürman, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Hükumet böyle bir şey söylememişti ama “hükumet programı”na beş yıllık ekonomik kalkınma planının hazırlanacağını yazmıştı.
Şimdi ne oluyor? Ortada bir kalkınma planı yok. Meclis’in, imzalanacağı söylenen protokolden haberi dahi yok. Ekonomik örgütlerin, emek örgütlerinin haberi var mı? Yıllardır işlevini yitirmiş olduğu herkes tarafından söylenen protokollerden biri daha mı imzalanacak?
Ve siz bir kez daha “ben yaptım oldu” dedikten sonra protokole eleştiri gelirse, olmuş bitmiş, artık değiştirilemeyecek olan protokol için, “Sadece eleştiri yapıyorsunuz, katkı, öneri yapmıyorsunuz” mu diyeceksiniz?
Bu ülkenin böyle kalkınamayacağını, böyle yönetilemeyeceğini hiç anlamayacaksınız! Çünkü kalkınmak gibi, yönetmek gibi bir niyetiniz yok!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu