KıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Kamu hukuku ile özel hukuku birbirinden ayıramayacak kadar ciddiyetsiziz

Cumhurbaşkanlığı’ndan Başbakanlık makamı için verilmeyen vekâlete yönelik yapılan açıklamanın skandal olduğunu söyleyen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Kamu hukukunu ilgilendiren bir mesele özel hukuk kurallarıyla yorumlanmaya çalışıldı. Böyle bir şey kabul edilebilir bir durum değildir. Böyle bir şey olabilir mi? KKTC Cumhurbaşkanlığı bir açıklama yapacak ve özel hukukla kamu hukuku ayrımını bilmeyen bir noktada olacak. Bu kadar ciddiyetsiz miyiz? Bu hukuk fakültesi birinci sınıfta öğretilen bir konudur. Doğru tektir. Gazeteciler de bunu bilsin” şeklinde konuştu

GIYNIK ÖZEL

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, BRT’de yayınlanan 14. Saat programına katılarak, dörtlü koalisyon hükümetinin kurulmama nedenlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Birileri sırf hükümet kurulmasın diye zamana oynuyorsa ben bunu bilemem ama önümüzdeki günlerdeki gelişmeler bunu bize gösterecek” diyen Erhürman, güven ortamının sağlanamadığını vurguladı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEDİK”

“Bütün siyasiler aynıdır demek doğru olmaz. Benim de memnun olmadığım siyasiler var ama ‘bütün siyasiler halkı düşünmez’ demek fazla genelleyici olur. Biz de gökten zembille inmedik, siyasiler de bu halkın içinden çıktı ve halk tarafından seçildi. Halkı değil kendini düşünen siyasiler tabi ki vardır. Bu ülkede bir yozlaşma varsa bu sadece siyasilerde değil toplumun genelinde vardır.”

“TOPLANTI GİZLİ DEĞİLDİ”

“Biz gizli toplantı yapmadık, ama toplantıda konuşulanlarda gizli değildi ama biz toplantıda konuşulanlar olgunlaşmadan dışarıya aktarılmamasını istedim. Müzakerelerde en çok rahatsız edici şey de içerde konuşulan konuların daha olgunlaşmadan dışarıya aktarılması ve bu konular değerlendirilmeden öldürülmesidir.”

“BİLMEDİKLERİ KONUYU MASAYA GETİRDİLER”

“Serdar Denktaş’ın oğlunun arazileri meselesi masaya geldi ve bunların iptali talep edildi. Eğer bir usulsüzlük varsa kimin olursa olsun iptal edilir, hukuksuz bir şeyi tartışmaya bile gerek yok. İçerde konuşulurken çok net olarak herkes iptal konusunda hemfikir oldu. Daha kapıdan çıkmadan bu konu basına yansıdı. Bunun üzerinden tartışmalar yapıldı ama biz bir gün sonra öğrendik ki bu araziler zaten iptal edilmiş. Bilmedikleri bir şeyi masaya getirdiler ve sonuç itibariyle Serdar Denktaş üzerinden kamuoyunda yapılan tartışmaların son derece gereksiz olduğu ortaya çıktı. Bu yapılanlar güven ortamını zedeledi.”

“GÜVENOYALMASINA KATILMAYACAĞINI SÖYLEYEN VEKİLLER OLDU”

“Parti meclisi karar alsa bile güven oylamasında farklı tavır alacağını söyleyen vekiller oldu. Ben bu hükümeti kurarken güven sorunu yaşayacaksam nasıl bu yola çıkayım. Zaten hali hazırda hükümet kurma olasılığı en yüksek olan bir parti biz değiliz ama eğer bir hükümet kuracaksak güvenerek yola çıkalım ve seçim tarihine kadar bu hükümeti sürdürelim istedik. Ülkeyi bir hükümet krizinden kurtaracağız diye de yeni bir hükümet krizi yaşatmak istemedik. Hükümet kurulmaması için basında birçok şey yazıldı, çizildi.”

“MASAYA ŞARTLI OTURDULAR”

“Halkın Partisi Genel Başkanı Yenal Senin masaya “Ben parti genel başkanlarının yer almayacağı bir teknokrat hükümet kurma yetkisi aldım bunun dışında başka bir formül görüşmemem” diyerek geldi. Yani müzakere açık değillerdi, “ya bu modeli görüşürüz ya da masaya hiç oturmayız” diyerek bizimle masaya oturdular.”

“ULUÇAY’IN İSMİNİN GÜNDEME GELMESİ BENİ RAHATSIZ ETTİ”

“CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay’ın ismi dolaylı yollardan masaya geldi ama benim partimde bu konu gündeme gelmeden, benim partim bu konuyu kendi içerisinde görüşmeden Teberrüken Uluçay’ın isminin basında gündeme gelmesi tabi ki CTP Genel Başkanı olarak beni rahatsız etti.”

“KAMU HUKUKU İLE ÖZEL HUKUKU AYIRAMAYACAK KADAR CİDDİYETSİZ”

Cumhurbaşkanlığı’ndan Başbakanlık makamı için verilmeyen vekâlete yönelik yapılan açıklamanın skandal olduğunu söyleyen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Kamu hukukunu ilgilendiren bir mesele özel hukuk kurallarıyla yorumlanmaya çalışıldı. Böyle bir şey kabul edilebilir bir durum değildir. Böyle bir şey olabilir mi? KKTC Cumhurbaşkanlığı bir açıklama yapacak ve özel hukukla kamu hukuku ayrımını bilmeyen bir noktada olacak. Bu kadar ciddiyetsiz miyiz? Bu hukuk fakültesi birinci sınıfta öğretilen bir konudur. Doğru tektir. Gazeteciler de bunu bilsin” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının tutumlarını eleştiren Tufan Erhürman, “Bunların hepsi aynıdır çarpıtması yapılacaksa ve tüm siyasiler aynı torbaya konulacaksa biz de gazetecileri aynı torbaya koyup değerlendiririz” dedi.

Erhürman, “Ben birilerinin arkasından dünyanın lafını ettikten sonra onun yüzüne bakamam ama benim arkamdan söylemediğini bırakmayıp dönüp yüzüme bakabiliyorlarsa onların kendi bilecekleri iştir” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu