KıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Kıbrıs Türk halkı bunu çekmek zorunda değil. Bir an önce gidin!

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hayat pahalılığı konusunda yaşananların hükümetin hallerini gösteren turnusol kağıdı işlevi gördüğünü belirterek, “Kıbrıs Türk halkı bunu çekmek zorunda değil. Bir an önce gidin!” ifadelerini kullandı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabı üzerinden UBP-DP-YDP hükümetini eleştirdi.

Erhürman, hayat pahalılığı konusunda yaşananlara dikkat çekerek, “Hükümetin hallerini gösteren bir turnusol kağıdı işlevi gördü” dedi ve 6 madde sıraladı:

  1. “Hükümet” bütçe açığını kapatmanın yolunu, hayat her gün pahalılaşırken, on binlerce sosyal sigorta emeklisinin hayat pahalılığı ödeneğine el uzatmakta buldu.
  2. Bu yapılan ekonomik ve mali akla da aykırıydı çünkü zaten daralan talebi daha da daraltacak, maliyenin gelirlerini daha da azaltacaktı.
  3. Bunu yasa gücünde kararname ile yapmak Anayasa’ya açıkça aykırıydı ve işin daha da kötüsü hükumet Anayasa’yı bile bile ihlal etti. Nitekim Sn. Dursun Oğuz Anayasa Mahkemesi iptal kararını değerlendirirken, kararın “beklenen bir karar” olduğunu söyledi.
  4. Sn. Oğuz ilgili yasa tasarısını Meclis’ten geçirememenin hükumetin zafiyeti olduğunu söyledi. Haklıdır çünkü bu ‘hükümet’ sanıldığının aksine yalnızca nisap sorunu yaşarken değil, yasama faaliyetindeki başka konularda da çoğunluğa sahip değildi.
  5. “Hükumet” açıkça Anayasa’ya aykırı olduğunu bildiği kararnameye karşı açılan davada, “Meclis’ten geçireceğim bekleyin” diyerek ve Meclis’ten geçirmeyi beceremeyerek, yargının itibarının sarsılma ihtimalini de umursamadı.
  6. Sosyal ve ekonomik akla ve hukuka aykırı olan bu kararname zaten hiçbir öngörüsü olmayan maliyenin öngörülerini daha da sarstı. Nitekim Sn. Oğuz, şimdi bütçe açığı ile ilgili “başka formüller” arayacaklarını açıkladı.”

“KOLTUKTAN KALKMAMAK İÇİN HER TÜRLÜ AYAK OYUNUNA BAŞVURAN BİR HÜKÜMET YAPISI…”

Hayat pahalılığı konusunda yaşananların neresinden tutulursa elde kalan bir ‘hükümet’ yapısıyla karşı karşıya olunduğunu bir kez daha gösterdiğini belirten Erhürman, “Hem her bir bakanın yönetme iradesinden yoksun olduğunu açıkladığı, hem de koltuktan kalkmamak için her türlü ayak oyununa başvuran bir ‘hükümet’ yapısı. Kıbrıs Türk halkı bunu çekmek zorunda değil. Bir an önce gidin!” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu