KıbrısManşetSiyasetToplum

Erhürman; “KKTC 4’üncü 5 Yıllık Kalkınma Planı” hakkında açıklamalarda bulundu!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, bugün düzenlenen KKTC 4’üncü 5 Yıllık Kalkınma Planı konulu “KKTC’nin 50. Yıl Vizyonu” toplantısı hakkında açıklamalarda bulundu

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, bugün düzenlenen KKTC 4’üncü 5 Yıllık Kalkınma Planı konulu “KKTC’nin 50. Yıl Vizyonu” toplantısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Erhürman, 2022 Ocak seçimleri zamanında uzun vadeli planlamanın yaşamsal önemini seçmenlere anlatarak, “uzun vadeli sosyal, ekonomik, kültürel kalkınma planı”nın hazırlanacağını ve Meclis’te sağlanacak geniş uzlaşma ile hayata geçirileceğini taahhüt ettiklerini belirtti.

Erhürman, bir süredir hükümetin bu yönde bir hazırlık içinde olduğunu bugün gerçekleşen toplantı sayesinde duyduklarını teyit ettiklerini ama şu ana kadar Meclis’teki ana muhalefet partisi olarak kendileri ile kimsenin temasa geçmediğini ifade ederek, “kendi kendinize belirlediğiniz uzmanlarla ve örgütlerle, kendi kendinize belirlediğiniz yöntemlerle hazırlanacak bir planın sizden sonraki hükümetlerce uygulanma olanağı yoktur” dedi.

Erhürman, hükümet tarafından hazırlanan “KKTC 4’üncü 5 Yıllık Kalkınma Planı” hakkında şu uyarılarda bulundu;

” 1. Böyle bir plan sizden sonraki hükumetler tarafından da uygulanacak bir plandır.
2. Böyle bir plan mevzuatımıza göre Meclis’ten geçer.
3. Dolayısıyla böyle bir plan hem siyasetin, hem ekonomik örgütlerin, hem kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, hem de sivil toplum örgütlerinin hazırlanma sürecine katılımını gerektirir.
4. Dolayısıyla kendi kendinize belirlediğiniz “uzmanlar”la ve örgütlerle, kendi kendinize belirlediğiniz “yöntem”lerle hazırlanacak bir “plan”ın sizden sonraki hükumetlerce uygulanma olanağı yoktur!”

Erhürman, açıklamalarının sonunda “bizler için son derece önemli olan böyle bir fikri yüzünüze gözünüze bulaştırmanıza, tüketmeye çalıştığınız umutlar listesine bu fikri de eklemenize müsaade etmeyiz” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“Hem bu ülkenin kalkınması ve geleceği açısından, hem de Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan ekonomik ve mali işbirliği protokollerinin zemininin Kıbrıs Türk halkı tarafından hazırlanması açısından bizler için son derece önemli olan böyle bir fikri yüzünüze gözünüze bulaştırmanıza, tüketmeye çalıştığınız umutlar listesine bu fikri de eklemenize müsaade etmeyiz! Bunu şimdiden söyleyelim!..”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu