KıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Mazereti olan kimse bizi arayıp nisap için destek istemedi

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, azınlık hükümetinin kendi iç çelişkileri nedeniyle meclisteki nisap sorunuyla ilgili sorumluluğu muhalefetin üstüne atmaya çalıştığını belirterek, "Mazereti olan kimse bizi arayıp nisap için destek istemedi” dedi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, BRT’de Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu #burasıönemli adlı programda açıklamalarda bulundu. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, azınlık hükümetinin kendi iç çelişkileri nedeniyle meclisteki nisap sorunuyla ilgili sorumluluğu muhalefetin üstüne atmaya çalıştığını belirterek, “Mazereti olan kimse bizi arayıp nisap için destek istemedi” dedi.

“MAZERETİ OLAN KİMSE BİZDEN DESTEK İSTEMEDİ”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul toplantısının nisaba takılması ve muhalefetin nisaba destek vermemesi nedeniyle muhalefete gelen eleştirilerle ilgili konuşan Erhürman, “Mazereti olan kimse bizi arayıp destek istemedi” dedi.

Mecliste ezelden beri gelişen bir teamül olduğunu belirten Erhürman, “Gerek CTP gerek UBP’nin bugüne kadar ki teamüllerine bakıldığında, mecliste nisabı iktidarda olanların sağlaması durumu vardır. CTP son dönemde muhalefetin günü olarak kabul edilen Perşembe günleri bu teamülü değiştirdi. Doğrudan doğruya kendimiz Perşembe günleri nisap veriyoruz” dedi.

“PAZARTESİ GÜNLERİ BEKLENEN İKTİDARIN KENDİ NİSABINI SAĞLAYABİLMESİDİR”

Pazartesi günleri ise mecliste yasama günü olduğunu dile getiren Erhürman, “Yasama sorumluluğu esas olarak hükümette. Yasa tasarıları onlardan geliyor. Beklenen iktidarın kendi nisabını sağlayabilmesidir” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz haftalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman’ın bir operasyon geçirdiğini ve kendisini arayarak nisaba destek istediğini dile getiren Erhürman, sağlık sorunu, cenaze gibi durumlarla karşılaşıldığında destek verdiklerinin altını çizdi.

“SERDAR DIŞINDA KALAN 26 VEKİLDEN KİMSE ARAMADI”

Bugün Serdar Denktaş’ın bir yakının rahatsızlığı nedeniyle yurtdışına çıktığını ancak geriye kalan 26 vekilden kimsenin “mazaretim var, gelemiyorum” diye kendilerini aramadığını ve destek istemediğini söyleyen Erhürman, “Böyle bir ortamda muhalefet hükümet tarafından nisabın sağlanmasını bekler” ifadelerini kullandı.

Erhürman açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bu hükümet azınlık hükümetinin olduğu bilinciyle defalarca açıklama yaptı. Muhalefetle birlikte ‘ülkeyi yönetmeye ihtiyacımız var, desteğe ihtiyacımız var’ demişlerdi ama Türkiye ile imzalanan protokollerde defalarca protokolleri imzalamadan önce ‘fikrimizi alın, netice itibariyle hükümet sizsiniz, neye imza atacağınızı siz bilirsiniz ancak muhalefette haberdar olsun, katkı koysun’ dediğimizde hiçbir şekilde muhalefet ve meclis dikkate alınmadı.

HÜKÜMETE ELEŞTİRİ…

Bırakın demokratik teamülleri ve muhalefete saygıyı, yarın bu protokollerin bir kısmı komitelere gelecek. O komitelerde ‘çoğunluğunuz yok, muhalefetin desteğine ihtiyacınız olacak. İmzalanan bir anlaşma meclisten geçmeme gibi bir durumla karşılaşmasın. Ama bizden de hiç görmediğimiz bir şeye evet demek zorundayız gibi bir tavrı beklemeyin’ dedik. Dikkate almadılar.”

Hükümete eleştiride bulunan Erhürman, “Hem azınlık hükümeti olduğunuzun bilinciyle davranmayacaksınız, muhalefeti takmadan bunları yapacaksınız, nisap meselesi gündeme geldiğinde, dönüp muhalefeti sorumlu tutmaya çalışacaksınız bu anlaşılabilir değildir” diye konuştu.

“SİYASİ MANEVRAYLA MUHALEFETİN ÜSTÜNE SORUMLULUK YÜKLEMEYE ÇALIŞTILAR”

Azınlık hükümetinin kendi iç çelişkileri dolayısıyla yaşadığı sorunlardan dolayı sorumluluğu siyasi manevrayla muhalefetin üstüne atmaya çalıştığını kaydeden Erhürman, “Ama bu başarılı bir sonuç alabilecek çaba değildir” dedi.

Bu çerçevede mecliste çalışmaların gittikçe güç hale geldiğini savunan Erhürman, “Hem azınlık hükümeti olacaksınız, hem muhalefeti takmayacaksınız, bizimle temas kurmadan nisap sorununu muhalefete atacaksınız… Kusura bakmayın da bu yenilecek bir şey değil” şeklinde konuştu.

“KRİZ YOKMUŞ GİBİ DAVRANANLAR, BORCU OLAN ÖZEL SEKTÖR EMEKÇİSİNİ DÜŞÜNSÜN”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetin kriz yokmuş gibi davrandığını işaret ederek, eleştiride bulundu.

Erhürman’ün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Çalıştığı için çocuğunu tam gün eğitim amacıyla özel okula kaydettiren, pandemi döneminde işsiz kalan/ ödeneksiz izne” çıkan/kapalılıktan dolayı çalışamayan ve hasbelkader bankaya da döviz borcu bulunan bir özel sektör emekçisini/esnafı düşünün… Başta hükümet olmak üzere kriz yokmuş gibi davranmaya, konuşmaya devam edenler için aydınlatıcı olabilir.”

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu