KıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Memleketin ve ülke demokrasinin genel durumuyla ilgili bir sohbet gerçekleştirdik

Toplantı çıkışında kısa bir açıklama yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, "Faiz beyin daveti üzerine memleketin ve ülke demokrasinin genel durumuyla ilgili bir sohbet gerçekleştirdik. Hiçbir şekilde bir hükümet kurma çalışmasıyla ilgili görüşme değildi" dedi.

UBP-CTP-HP heyetleri, hükümet kurma çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Meclisi’nde bir araya geldi. Toplantı çıkışında kısa bir açıklama yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Faiz beyin daveti üzerine memleketin ve ülke demokrasinin genel durumuyla ilgili bir sohbet gerçekleştirdik. Hiçbir şekilde bir hükümet kurma çalışmasıyla ilgili görüşme değildi. Gayri resmi ve sosyal bir görüşmeydi.

Sayın Sucuoğlu böyle bir sohbet ve değerlendirme yapmak istedi. Memleketin ve memleket demokrasisinin genel durumuyla ilgili bir değerlendirme yaptık. Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin genel başkanlarının böyle bir daveti olduğu zaman buna katılım gösteririz. Ersin bey siyasi partilere de gerekli daveti yaptı. Bizim pozisyonumuz geçen seferden de açıktır ve Ersin bey ile görüşmede yine bunu dile getireceğiz” diyerek, “Kimse bu durumdan bir hükümet kurma senaryosu çıkarmasın. Bu bir seçim ya da hükümet, ya da bir pazarlık görüşmesi değildi” yorumunda bulundu.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu