KıbrısManşet

Erhürman, oybirliğiyle yeniden başkanlığa seçildi

Cumhuriyetçi Türk Partisi 28’inci Olağan Kurultayı’nda tek başkan adayı olan Tufan Erhürman, oybirliğiyle yeniden başkanlığa seçildi.

“Kurultayımızdan sonra iki önemli görev bizleri bekliyor. Birincisi yerel seçimler. Tüm kentlerimizi, beldelerimizi CTP vizyonuyla, yetişmiş adaylarımız ve kadrolarımızla, halkımızla birlikte yönetmeye talibiz. Ve ikincisi tabii ki ufukta görünen erken genel seçim” diyen Tufan Erhürman’dan hodri meydan:

ERKEN SEÇİME GİTMEKTEN BAŞKA YOL YOK!

Cumhuriyetçi Türk Partisi 28’inci Olağan Kurultayı’nda tek başkan adayı olan Tufan Erhürman, oybirliğiyle yeniden başkanlığa seçildi

Demokrasi için sığınılabilecek tek limanın Kıbrıs Türk halkının iradesi olduğuna dikkat çeken Erhürman, “Umutlarımızı sıcak tutalım ve hep birlikte haykıralım: Çare(siz) değilsiniz! Çare biziz. Çare Kıbrıs Türk halkıdır” sözleriyle büyük coşku yarattı

“FEDERASYON RUMA YAMA OLMAKTIR SÖZLERİNE GÜLÜP GEÇİYORUZ”… CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayanan federasyon formülünün gerçekleşebilir tek çözüm olduğunu bilecek kadar da gerçekçi olduklarının altını çizdi. Erhürman, “İki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyon Rum’a yama olmaktır” diyor birileri. Rahmetli Denktaş’tan başlayarak, Sn. Talat, Sn. Eroğlu ve Sn. Akıncı dönemlerinde masada hep bu formülün bulunduğunu, o dönemlerde Türkiye’nin de desteğiyle bu formülün müzakere edildiğini, BM Güvenlik Konseyi kararlarında defalarca Kıbrıs’ta çözümün yönteminin bu formül olduğunun vurgulandığını bildiğimiz içindir ki, halkın oylarıyla göreve gelmiş toplum liderlerimizin “bu halkı Ruma yama yapacak” bir formülü görüştüklerini iddia edecek kadar pervasızlaşılmasına belki şaşar ama nihayetinde gülüp geçeriz” sözleriyle mesaj gönderdi.

“BİZ TÜRKİYE’YE KARŞI DEĞİLİZ”… “Kimileri bizi ısrarla “Türkiye’ye karşı” gibi göstermeye çalışsa da biz, Türkiye ile “doğru zeminde iyi ilişkiler” kurulması gerektiğini savunmaya devam ediyor ve demokrasiye inancımız çerçevesinde, Kıbrıs Türk halkının iradesine müdahale Türkiye’den de başka bir yerden de gelse buna karşı çıkıyoruz” diyen Erhürman, şu andaki hükumeti, kendi sözcülerinin de açıkça ifade ettikleri gibi “müdahale mahsulü” olarak gördüklerinden, “gayrı meşru” kabul ettiklerini yineledi.

“HALKIN İRADESİ BİR AN ÖNCE TECELLİ ETMELİ”… Bu ülkede demokrasiye inanan her bireyin, halkın iradesinin bir an önce tecelli etmesi için en kısa zamanda erken seçime gitmekten başka herhangi bir yol olmadığını bildiğini kaydeden Erhürman, “Ne pandeminin açtığı yaralar, ne Ukrayna-Rusya Savaşı’nın yarattığı sıkıntılar, ne de ekonomik sorunlar, halkın iradesine vurulan darbenin hazmedilmesinin mazereti olabilir. Bunun için en kısa zamanda erken seçim, hangi partiye oy vermiş olursa olsun, bu ülkede demokrasiye inanan herkesin ulaşılması için katkı koyması gereken toplumsal bir görevdir” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu