GenelKıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Pandemiden bu yana işin rengi çok değişti

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, kabine değişikliğine işaret ederek, “İskemle oyununa devam ediliyor” dedi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, kabine değişikliğine işaret ederek, “İskemle oyununa devam ediliyor” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, olağanüstü toplanan Cumhuriyet Meclisi’nde konuştu.

Hükümetin büyük ortağı UBP’nin seçim boyunca “istikrar” kelimesini ağzından düşürmediğini kaydeden Erhürman, “İstikrar paçavraya döndürüldü” dedi.

Erhürman, yapılan kabine ve müsteşar ile müdür değişikliklerine işaret ederek, “İskemle oyununa devam ediliyor” dedi. Bir vatandaşın bile yapılan değişikliklerin memleketin menfaatine yapıldığını düşünmediğini ifade eden Erhürman, “Bu döngü kırıldı, dingil koptu” dedi.

Pile yoluyla ilgili de ifadeler kullanan CTP Genel Başkanı Erhürman, Pile halkının yol ihtiyacı ve talebi olduğunu; ancak hükümetin Aksa ve T&T sözleşmesi sonrası Pile’de de memleketin başına çorap ördüğünü söyledi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin yayınladığı basın açıklamasında Kıbrıs Türk tarafının saldırdığı yönünde ifade olduğunu belirten Erhürman, “Yol açılsa da açılmasa da bunu başarı hikayesi olarak yutturamazsınız” dedi.

Halkın tarihinin en ciddi ekonomik krizinin içerisinde olduğunun altını çizen CTP lideri Erhürman, “Herhalde hepiniz ve hepimiz farkındayız ki alım gücü belki de bugüne kadar görülmemiş oranda düşütü. Halk, bırakın ev almayı, ev kiralayamaz, araba alamaz durumda.. Hatta bu halk marketten alışveriş yaparken daha önce 2 aldığı şeyi 1 alıyor…” dedi.

Erhürman, “Bizim alım gücümüzün düşmesi, piyasadaki toplam talebi düşürmüyor… Biz ev alamıyoruz diye memlekette inşaat sektörü ‘ev satamıyor’ diye gerçeklik yok…” ifadelerini kullandı. Yabancıların mülkiyet edinme hızının pandemiden bu yana korkunç şekilde arttığını belirten Erhürman, “Pandemiden bu yana işin rengi çok değişti” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu