KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Erhürman: “Parti içerisindeki sıkıntıları bulaştıran Cumhurbaşkanı olan Tatar’dır”

CTP Genel Başkanı Erhürman, UBP partisinin kendi içerisindeki sorunları memlekete yansıttığını ve yaşanan tüm bu siyasi sorunların Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan kaynaklandığını dile getirdi

GIYNIK – Emel DOĞAN

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Levent Kutay’ın BRT’de hazırlayıp sunduğu #burasıönemli programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman siyaseten körlük yaşandığını belirterek, en büyük zararın hükümetsiz kalan topluma verildiğini söyledi.

Erhürman, UBP partisinin kendi içerisindeki sorunları memlekete yansıttığını ve yaşanan tüm bu siyasi sorunların Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan kaynaklandığını dile getirdi.

“BAŞBAKAN OLGUN AMCAOĞLU DA OLABİLİRDİ”

“Saygı göstereceksek o saygıyı da sizin bir şekilde devreye sokabilecek davranışlar sergiliyor olmanız gerekir diyen” Erhürman, “Başbakanlık görevini 5 adayın dışında bulunan UBP’li birine verebilirdi. Ama bunu da yapmadı. Ben kim olacağını söyleyecek veya karışacak değilim ama Başbakanlık görevi Olgun Amcaoğlu’na da verilebilirdi. Şimdi değil başbakan seçmek parti genel başkanı bile seçemediler” dedi.

“BU, BUGÜNE KADARKİ CİDDİYETSİZLİĞİN VE SORUMSUZLUĞUN DORUĞUDUR”

“UBP tabanına sonsuz saygım vardır. Lütfen kimse bu söylediklerimi üzerine alınmasın. Şahıslar üzerine konuşmuyorum” sözlerini kullanan Erhürman, “bu, bu memlekette sergilenen bugüne kadarki ciddiyetsizliğin ve sorumsuzluğun doruğudur. Bir memleketin demokrasisiyle, bir memleketin kurumsal yapısıyla bu kadar oynanmaz…” dedi.

Erhürman, “Mecliste konuşuyoruz kime konuştuğumuz belli değil. Sürekli uzuyor bu süre… herkes birbirine ‘elinizi taşın altına koyun’ çağrısı yapıyor. Memlekette taş taş üstüne bırakmadınız ki…” ifadelerini kullandı.

Bu saatten sonra yapılan davranışları ciddiye almanın mümkün olmayacağını belirten Erhürman, “Biz bu noktadan sonra ciddiye almıyoruz yaşananları… ki zaten şimdiye kadar ciddiye almakta çok zorlandık. CTP olarak nezaket olsun diye şimdiye kadar ciddiye almaya çalıştık yaşananları. Ama bu kadar da ciddiyetsizlik olamaz” şeklinde konuştu.

“PARTİ İÇERİSİNDEKİ SIKINTILARI BULAŞTIRAN CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’DIR”

“Hükümet olarak istifa bile edemez hale düşürdüler. Bu da nereden kaynaklanıyor? Sizin parti içerisindeki sıkıntılarınız yüzünden kaynaklanıyor” şeklinde konuşan Erhürman, şu ifadelere yer verdi:

“Sizin ne hakkınız var bunları yapmaya?

Biz parti içerisindeki sıkıntılara karışmayız.

Bizim ne haddimize başka bir partinin içerisindeki sıkıntılara karışmak ama bu parti içi bir sıkıntı değil.

Siz parti içerisindeki sıkıntılarınızı alıp bulaştırdınız ve bunu yapan da şu anda Cumhurbaşkanı olan Ersin Tatar’dır.

Ondan sonra da bekleniyor ki bütün makamlara her zaman büyük saygı gösterelim.

Ama saygı göstereceksek o saygıyı da sizin bir şekilde devreye sokabilecek davranışlar sergiliyor olmanız gerekir.

Memleketi ve insanları ne hale getirdiklerini göremeyecek kadar siyaseten gözler göremez hale gelmiş.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu