KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Erhürman Pilli’nin Sağlık Bakanlığı’ndan alınmasını eleştirdi

Meclis’teki muhalefet partileri, Ali Pilli’nin Sağlık Bakanlığı görevinden alınmasını yanlış buldu; erken seçim çağrısı yaptı

Meclis’teki muhalefet partileri, Ali Pilli’nin Sağlık Bakanlığı görevinden alınmasını yanlış buldu; erken seçim çağrısı yaptı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından değerlendirme yaparak, krizi yönetmenin yalnızca Sağlık Bakanı’nın görevi olmadığını ifade etti.

Krizin çok boyutlu olduğunu ve hükümetin bunu bir bütün olarak yönetmesi gerektiğini belirten Erhürman, hükümeti “kriz yönetimi” meselesini anlayamamakla suçladı.

Erhürman, “Baştan beri hep söyledik. Bu krizi yönetme görevi yalnızca Sağlık Bakanı’nın değildir. Kriz çok boyutludur ve hükumetin bir bütün olarak yönetmesi gerekir. Şimdi başarısızlık için bir günah keçisi aramak ve çok kısa süre önce “dünyanın en başarılı sağlık bakanı” ilan ettiğiniz Sn. Pilli’yi görevden alarak hükumetin geri kalanının başarısızlığını örteceğinizi sanmak, “kriz yönetimi” meselesini 11 aydan sonra hala anlayamadığınızın en açık göstergesidir!!!” dedi.

Ali Pilli’nin Sağlık Bakanı görevinden alınmasına bir tepki de Halkın Partisi (HP)  Genel Başkanı Kudret Özersay’dan geldi. Hükümete seslenen Özersay, böyle bir dönemde Sağlık Bakanı’nın görevden alınmasının doğru olmadığını kaydederek, “Kriz yönetiminde gerekli olan ne varsa tersini yapma konusunda çok ısrarcısınız” dedi.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit de sosyal medya hesabından açıklama yaparak, pandeminin sürdüğü olağanüstü bir dönemde Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin görevden alınmasını eleştirdi. Özyiğit, Ali Pilli’nin görevden alınma gerekçesinin toplumla paylaşılmasını da isteyerek, UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin istifasını ve Sağlık Üst Kurulu’nun belirleyeceği bir tarihte erken seçime gidilmesini istedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu