KıbrısManşet

Erhürman: Sarsılmaya devam ediyoruz

CTP Genel Başkanı Ehürman, Türk Lirası’nın döviz karşısındaki değer kaybına işaret ederek, Kıbrıslı Türklerin alım gücünü koruyacak politikalara ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi ( CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Türk Lirası’nın döviz karşısındaki değer kaybına işaret ederek, Kıbrıslı Türklerin alım gücünü koruyacak politikalara ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Erhürman, ömrü iki buçuk ay sürecek olan hükümetin bu sorundan ‘bihaber’ olduğunu ifade ederek, “Hükumet 2,5 aylık, hedefler minimum 2,5 yıllık” dedi.

Halkın yoksullaşmasını önlemek için hesap kitap yapılması gereken süreçte UBP Kurultayı için hesap kitap yapıldığını savunan Erhürman, “Üstüne iki ay da seçim hesap kitabı… Belli ki bu ülkenin, bu halkın gailesi bu hükumeti de tutmadı” ifadelerini kullandı.

ERHÜRMAN’IN PAYLAŞIMI ŞU ŞEKİLDE:

“Dolar 9.93, euro 11.39, stg. 13.30. Sarsılmaya devam ediyoruz. Elbette Kıbrıslı Rumların kuzeyden alışveriş yapmasına seviniyoruz. Bu, esnafımız, ekonomimiz için önemli. Ama bir gerçekle de karşı karşıyayız:
TL’nin değer kaybettiği her gün Kıbrıslı Rumların kuzeyde alım gücü yükselirken, Kıbrıslı Türklerinki düşüyor. Bu herhalde bizi mutlu edecek bir şey değil. Onun içindir ki Kıbrıslı Türklerin alım gücünü koruyacak politikalara ihtiyaç var. 2.5 aylık hükumetin programı ise bu sorundan bihaber!!! Hükumet 2.5 aylık, hedefler minimum 2.5 yıllık. Halkın yoksullaşmasını önlemek için hesap kitap yapılması gereken zaman “kurultay” için hesap kitap yapmakla geçti. Üstüne iki ay da seçim hesap kitabı… Belli ki bu ülkenin, bu halkın gailesi bu hükumeti de tutmadı!!!”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu