KıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Seçim için en uygun tarih 2021 Eylül

DP ile olumlu bir görüşme gerçekleştiğini açıklayan Erhürman, bugün saat 13.00’te YDP’ye gerçekleştireceği ziyaretin ilk turun son ziyareti olacağını ifade ederek, YDP ziyareti sonrasında partilere sunduğu ilkeler mazlumesindeki maddeleri açıklayacağını ve tüm ziyaretlerin genel değerlendirmesini yapacağını da belirtti

GIYNIK ÖZEL

Hükümet kurma çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilere ziyaretlerini bugün de sürdürmeye devam eden CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Demokrat Parti’ye gerçekleştirdi. DP ile olumlu bir görüşme gerçekleştiğini açıklayan Erhürman, bugün saat 13.00’te YDP’ye gerçekleştireceği ziyaretin ilk turun son ziyareti olacağını ifade ederek, YDP ziyareti sonrasında partilere sunduğu ilkeler mazlumesindeki maddeleri açıklayacağını ve tüm ziyaretlerin genel değerlendirmesini yapacağını da belirtti.

ERHÜRMAN: BUGÜN İLKELERİ AÇIKLAYACAĞIM

“Diğer partilerde olduğu gibi burada da genel olarak kurulacak olan hükümetin bir erken seçim hükümeti olabileceğini ve makul tarihinde 2021 yılı Eylül ayı olabileceği düşüncesini paylaştık. Aynı görüşlere sahip olduğumuz konusunda hemfikir olduk. Bir yıl içinde acil olarak yapılması gerekenlere ilişkin ilkeler mazlumesini de paylaştık ve bununla ilgili de görüş birliğine vardık” diyen CTP Genel Başkanı Erhürman, “Olumlu bir görüşme oldu. Birlikte çalışabileceğimiz kanısına vardık. Bugün son görüşmemizi YDP ile yapacağız ve bu görüşmenin ardından ilkeler mazlumesi ve genel değerlendirmeyi YDP çıkışında yapacağım” şeklinde konuştu.

ATAOĞLU: HALEN HÜKÜMET OLMAMASININ SIKINTISINI YAŞIYORUZ

Ziyarette konuşan DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, “İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi, ekonomik sıkıntılar ve bütçenin halen Meclis’e sunulmuş olması gereken bu dönemde halen hükümet yokluğunun sıkıntısını yaşıyoruz. Temennimiz alternatif hükümet modelleri içerisinde bir hükümet modelinin oluşmasıdır” dedi.

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ”

“Tufan Erhürman’ın ortaya koyduğu ilkeler, memleketin hayrına olan ilkelerdir. Bizde koydukları ilkelerin toplumumuza yararlı ilkeler olmasından dolayı, hangi koşulda olursak olalım DP olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Umarım tüm siyasi partiler elini taşın altına koyarak, ülkenin geleceğine ve insanımızın beklentisine cevap verecek oluşumların hayata geçmesine vesile oluruz. Pandeminin ilk gününden beri çağrımız elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu söylüyoruz” diyen Ataoğlu, “Görevi alan Tufan hocaya da hangi hükümeti kuracak olursa olsun DP olarak yanında olacağımızı bilmesini isterim. Umarım kısa süre içerisinde hayırlı bir sonuç alır” diyerek başarılar diledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu