KıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Silkinin ve kendinize gelin

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın sosyal medya üzerinden kendisiyle ilgili yorum yapan bir gazeteciye verdiği cevabı işaret ederek, "Ortada Trump tarzı havası var... O tarzın, ABD gibi bir ülkeyi ne hale getirdiğini görün ve silkinip kendinize gelin” sözleriyle Tatar’a göndermede bulundu

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın sosyal medya üzerinden kendisiyle ilgili yorum yapan bir gazeteciye verdiği cevabı işaret ederek, “Ortada Trump tarzı havası var… O tarzın, ABD gibi bir ülkeyi ne hale getirdiğini görün ve silkinip kendinize gelin” sözleriyle Tatar’a göndermede bulundu.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜNÜN YAPTIĞI AÇIKLAMA DÜNKÜ GAFI TOPARLAMA ÇABASI”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “AB’den gelecek aşı konusunda muhatabımız Rum Yönetimi değil, AB’dir” ifadelerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Berna Çelik Doğruyol’un uzun ve anlaşılmaz bir açıklama yaptığını kaydeden Erhürman, “Dün Sayın Tatar siyaseten söylememesi gereken bir gafta bulundu. Tepkileri gördük. Açıklamada biraz da güneyi suçluyor. Dün yapılan gafın örtülmeye çalışılmasından başka bir şey değil” dedi.

Aşıya ihtiyaç duyulan böyle bir dönemde Cumhurbaşkanı Tatar’ın yaklaşımının kabul edilemez olduğunu dile getiren Erhürman, “Aşılar bize az gönderiliyor veya gecikiyor diye eleştiri yapabilirsiniz ama ‘aşıyı almam’ deme lüksünüz yoktur” ifadelerini kullandı.

“AŞI LÜTUF DEĞİL”

Türkiye’den bu sabah gelen 20 bin doz Sinovac aşısından mutluluk duyduğunu da söyleyen Erhürman, “Ancak 20 bin aşı bizim tüm ihtiyacımızı karşılayacak değil. Güney’den 2 bin aşı gelecekse, aşıyı yine alırsınız, aşağı yukarı bin kişiyi aşılarsınız. Hakkınızı savunmaya devam edersiniz. Aşılar AB’nin ve Güney Kıbrıs’ın lütfu değil. Bizim hakkımız. Hakkımız neyse alacağız” diye konuştu.

Bir aşının bile insan hayatını değiştirecek durumdayken, ‘aşıyı kabul etmem’ deme hakkının olmadığını kaydeden Erhürman, sözlerine şöyle devam etti:

“CUMHURBAŞKANI GAF YAPACAK, SÖZCÜSÜ TOPARLAYACAK”

“Zaten Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinden beridir siyasi gaflardan ortalık geçilmiyor. Cumhurbaşkanlığı sözcüsünün herhalde artık görevi gafları toparlamak olacak… Cumhurbaşkanı gaf yapacak, sözcüsü uzun bir açıklama ile toparlamaya çalışacak…”

Cumhurbaşkanlığı makamının bir ağırlığı olduğunu ifade eden Erhürman, “Bu makamı aşağı çekemezsiniz. Makam miras yoluyla elde ettiğiniz bir koltuk değil. Makamın ağırlığını ortadan kaldıracak hakka sahip değilsiniz. Herkes silkinip kendine gelmeli. Son yaşananlara inanamıyorum” sözleriyle Tatar’ı eleştirdi.

“TRUMP TARZININ ABD’Yİ NE HALE GETİRDİĞİNİ GÖRÜN, SİLKİNİN VE KENDİNİZE GELİN”

Cumhurbaşkanı Tatar’ın Twitter hesabından bir gazeteciye verdiği cevabı işaret eden Erhürman, “Ortada Trump tarzı havası var… Trump tarzının ABD’yi ne hale getirdiği belli. Zaten dünyayı izlemediğiniz belli… ABD gibi bir ülkeyi ne hale getirdiğini görün ve silkinip kendinize gelin” sözleriyle Tatar’a göndermede bulundu.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu