GenelKıbrısManşet

Erhürman: Sucuoğlu’nun söyleyeceklerine göre görüşümüzü ortaya koyacağız

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman GIYNIK TV’de katıldığı bir programda Ahmet Vamık’ın sorularını yanıtladı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman GIYNIK TV’de katıldığı bir programda Ahmet Vamık’ın sorularını yanıtladı.

UBP’nin 30-31 Ekim tarihlerinde gerçekleştirdiği kurultayın ardından değerlendirmelerde bulunan Erhürman, UBP- CTP’nin seçim hükümeti kurup kurmayacağı sorularını yanıtladı.  UBP yeni Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nu tebrik için aradığını ancak ulaşamadığını yardımcısı aracılığıyla tebrik mesajını ilettiğini aktardı ve geride bırakılan UBP Kurultayı’nı değerlendirdi.

“Yaşadığımız süreç umarım bir daha yaşamayız dediğimiz bir süreç. Bir partinin kendi kurultayının ülkenin gündemini bu kadar belirleyici olması ve hukuk sistemini dahi alt üst eden bir boyuta ulaşması kabul edilemez” ifadelerini kullanan Erhürman, kurultayın ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara çözüm olmadığını belirtti.

“PROJE YARIŞMASI DEĞİL ÇEKİŞMELERE TANIK OLDUK”

“UBP Kurultayı’nın bitmesi ülkenin yoksullara bir çare, esnafın sıkıntılara çare, üreticinin feryatları karşısında fazla bir anlam ifade etmiyor” diyerek genel başkan adayları arasında çekişmeler olduğu ancak yoksulluğa karşı ya da ülke iç meselelerine karşı hiçbir projenin ortaya konmadığına dikkat çekti. “UBP şu anda mecliste en çok milletvekiline sahip olan bir parti ama adaylar arasında ülkenin sorunları için herhangi bir proje yarışmasına tanık olmadık” şeklinde konuşan Erhürman, temel gündemin çatışmalar değil mutfaklarda yaşanan yangının çatışmaları olması gerektiğini savundu.

 

“O DÖNEM ÖNERİMİZ KABUL GÖRSEYDİ ÜLKE BÖYLE BİR KRİZE GİRMEZDİ”

UBP ile CTP’nin koalisyon hükümeti kurup kurmayacağı sorusunu da değerlendiren Erhürman,  Ersan Saner döneminde seçim hükümeti değil icraat hükümeti teklifi ile gelindiğinin altını çizerek, ülkenin icraat hükümetine değil seçim hükümetine ihtiyaç olduğuna inanç belirtti.  Koalisyon hükümetine uzak olmadığına işaret eden Erhürman, “Saner bize geldiğinde icraat hükümeti kurma noktasında kesin bir şekilde hayır demiştik. CTP’nin önerisi teknokratların ağırlıkta olacağı seçim hükümeti kurularak bir an önce erken seçime gidilmesiydi.  Bu önerinin ne kadar haklı olduğu yaşadığımız süreçte de görüldü.  Krizin ortasında kriz olmasına rağmen seçim hesapları üzerinde ülkede bir takım icraatların yapılmasını engellemekti. O dönemde önerimiz kabul görseydi ülke böyle bir krizi yaşamayacak zorunda kalmayacaktı.  Sucuoğlu söyleyeceklerini söyledikten sonra biz parti yetkili organlarında kendi görüşümüzü ortaya koyacağız” dedi.

“BUGÜN YAŞANAN SIKINTILAR GELECEĞİ DE ÇALIYOR”

Hükümetlerin günü kurtarma çabasıyla devam ettiği müddetçe ekonomik sarsıntılarında devam edeceğini aktaran Erhürman, ‘Mesele bugünün meselesi değil.  Bugün küçükbaş hayvancılıkla uğraşan insanlar dövizin yükselişinden dolayı hayvancılıktan vazgeçiyor hem kendi zarar görüyor hem de geleceğe yönelik hellimi nasıl üreteceksiniz? Ülke olarak da zarar görüyoruz. Bugün yaşanan sıkıntılar geleceği de çalışıyor.  Nasıl bir gelecek hayal ediyoruz? Sadece günü kurtarmak konforları hesaba katarak hareket etme noktasında mı kalacağız yoksa kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi üzerine kurabilecek miyiz?” sorularına yer verdi.

 

 

 

 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu