GenelKıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Tatar öyle tercih ediyor diye kendilerini “Kıbrıslı ve Kıbrıslı Türk” diye tanımlayanlar bundan vazgeçmeyecektir 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Tatar’ın Kıbrıs’ta sadece Türk ve Rum ırklarının bulunduğunu belirttiği söylemlerine tepki gösterdi. 

Gıynık Sosyal Medya

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Tatar’ın Kıbrıs’ta sadece Türk ve Rum ırklarının bulunduğunu belirttiği söylemlerine tepki gösterdi. 

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Tatar’ın “kimlik” biçme olarak ifade ettiği söylemlerinin kendisine Vizontele’deki “İnsan memleketini niye sever? Başka çaresi yoktur da ondan… Burayı seversen burası dünyanın en güzel yeridir. Amma dünyanın en güzel yerini sevmezsen orası dünyanın en güzel yeri değildir…” repliğini hatırlattığını belirtti. 

Tufan Erhürman, makamlarda oturanların görevinin kimlik biçme olmadığını, hizmet vermek olduğunu belirtirken, bu hizmeti verebilmek için de öncellikle bu ülkeyi ve bu halkı sevmek gerektiğini ifade etti. 

Erhürman, “Sn. Tatar öyle tercih ediyor diye kendilerini “Kıbrıslı” diye tanımlayanlar da “Kıbrıslı Türk” diye tanımlayanlar da bundan vazgeçmeyecektir.” ifadelerini kullanırken, bu ülkeyi, bu halkı, insanı sevdiklerini ve sevmeye devam ettiklerini belirtti. 

Tatar’ın söylemlerini boş iş olarak nitelendiren Erhürman, “boş işlerle uğraşmayacağız kimin kendini hangi kimlikle tanımladığına bakmadan vermemiz gereken hizmeti vereceğiz. Çünkü bizim başka ülkemiz yok! Çünkü burası dünyanın en güzel yeridir!” dedi. 

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın sosyal medya paylaşımının tamamı şu şekilde: 

“Sn. Tatar’ın genelde de Türkiye’de dillendirdiği bitmek tükenmek bilmeyen “kimlik” arayışları ve bu halka “kimlik” biçme çabaları hep Vizontele’deki o repliği hatırlatıyor bana: 

“İnsan memleketini niye sever? Başka çaresi yoktur da ondan… Burayı seversen burası dünyanın en güzel yeridir. Amma dünyanın en güzel yerini sevmezsen orası dünyanın en güzel yeri değildir…” 

Makamlarda oturanların görevi kimlik biçmek değil, hizmet vermektir. Onun için de önce bu ülkeyi, bu halkı sevmek gerekir. Sn. Tatar öyle tercih ediyor diye kendilerini “Kıbrıslı” diye tanımlayanlar da “Kıbrıslı Türk” diye tanımlayanlar da bundan vazgeçmeyecektir.  

Bu ülkeyi, bu halkı, insanı seviyoruz, sevmeye devam edeceğiz. Boş işlerle uğraşmayacağız; kimin kendini hangi kimlikle tanımladığına bakmadan vermemiz gereken hizmeti vereceğiz. Çünkü bizim başka ülkemiz yok! Çünkü burası dünyanın en güzel yeridir!” 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu