KıbrısManşet

Erhürman: “Tüm yaşananlar 1 Temmuz sonrası için işaret”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bu kadar belirsizlik içerisinde turizmin sürdürülebilir olmadığını kaydetti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Girne Limanı’ndan test sonucu pozitif olarak geldiği söylenen şahısla ilgili konuştu.

“Gümrük memurlarından tutun da temas ettikleri insanlarla ilgili şu an bu kişilerin karantinaya alınması bir önlem taşımıyor” diyen Erhürman, tüm yaşananların 1 Temmuz sonrası için işaret olduğunu kaydetti.

1 Temmuz sonrası gelecek olan kişilerin test sonuçları çıkana kadar kendi kendilerini evlerinde karantinaya alacaklarının var sayıldığını söyleyen Erhürman, “Bu insanların bunu yapacağını var sayıyorsunuz. İnşallah negatif çıkar ama bu tartışma gerçekliliğini yitirmez” dedi.

Bu kadar belirsizlik içerisinde turizmin gerçekleşmesinin mümkün olmayacağını kaydeden Erhürman, “İlk gün A kategorisi ilan ettiğiniz gün, birçok sağlık uzmanı bunun doğru olmadığını söyledi” diye konuştu.

Ona göre açıklama yapılsaydı, turizm sektörünün de ona göre hazırlık yapmış olacağını dile getiren Erhürman, “Bugüne kadar pek çok konuda her alınan karar geri alındı. Şimdi de yaşadığımız aynı sıkıntı” dedi.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu