KıbrısManşetSiyaset

Erhürman, turlamaya başlıyor… İlk ziyaret UBP’ye

Bugün siyasi partilerle görüşmeye başlayacaklarını kaydeden Erhürman, ilk randevuyu mecliste en çok milletvekiline sahip olan UBP’den aldıklarını belirterek, bugün saat 12.00’de UBP ile görüşeceklerini belirtti

Cumhuriyetçi Türk Partisi, Parti Meclisi’nin hükümet kurma gündemiyle dün akşam toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Parti Meclisi, hükümet kurmak için Genel Başkanı Tufan Erhürman’a görev ve yetki verdi.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Erhürman, Parti Meclisi’nde ayrıntılı olarak koalisyon ihtimallerini görüştüklerini ifade ederek “Parti Meclisimiz hükümet kurma çalışmaları için beni ve MYK’yı görevlendirdi” dedi.

Bugün siyasi partilerle görüşmeye başlayacaklarını kaydeden Erhürman, ilk randevuyu mecliste en çok milletvekiline sahip olan UBP’den aldıklarını belirterek, bugün saat 12.00’de UBP ile görüşeceklerini belirtti.

Erhürman, Ulusal Birlik Partisi dışında 2 parti ile daha bugün görüşmeti planladıklarını söyleyerek, “Yarın da geri kalan iki partimizi ziyaret ederek ilk turu tamamlayacağız” diye konuştu. Masaya bakanlık pazarlığıyla gitmeyeceklerini vurgulayan Erhürman, daha çok ilkeler üzerinde ve ne kadar süre içinde seçime gidilebileceği konusunu ilk turda görüşeceklerini anlattı.

Erhürman, hükümeti kim kurarsa kursun erken seçim hükümeti kurmak durumunda kalınacağını da kaydetti. Erhürman “Hükümeti kurduktan sonra 6 ay içinde ara seçime gidilmesi gerekiyor.  Ara seçiminin yapılmamasının yolu 1 yıl içinde yani Haziran’dan sonra seçim yapılmasıdır. Pandeminin kış aylarında daha tehlikeli boyutlara ulaşma riskiyle beraber ekonomik olarak güç şartlar altındayız. Tüm bunlarla mücadele edecek hükümetin Haziran’daki seçime odaklanması bizim için çok doğru gözükmüyor. Siyasi partilerle bunları da ele alacağız. Kırmızıçizgi ve önyargımız yok ama masaya birtakım ilkelerle gideceğiz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu