KıbrısManşet

Erhürman yaptığı sert açıklamayla Saray’da adeta ‘Tufan’ kopardı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı sert açıklama Saray’da adeta ‘Tufan’ kopardı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı sert açıklama Saray’da adeta ‘Tufan’ kopardı

Maskaralık kelimesinin sözlükte 2 anlamı var. Birincisi ‘eğlendirici, güldürücü davranış, soytarılık’, ikincisi ise ‘onursuzca davranış, rezillik’

ERHÜRMAN BOMBANIN PİMİNİ ÇEKTİ… Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmenin rutin, normal bir hükümet kurma görüşmesi olmadığını söyleyerek, “Yaşananlar inanılır gibi değil… Memleket bu krizde maskaralığın içine sürükleniyor. Türkçede bunun başka adı yok” dedi. Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a önce Maliye Bakanı Sunat Atun’u görevden alma yazısını, sonrada da hükümetin istifasını sunduğunu anımsatan Tufan Erhürman, “Memleket bu kadar krizin ortasında böyle bir maskaralığın içine sürükleniyor… Fark edilsin ki ortada ciddi bir sorumsuzluk, ciddiyetsizlik var. Bu zihniyet, ‘ne olacağım’ diye siyaset yapıyor” dedi.

SUCUOĞLU: MASKARALIK ALIŞKIN OLDUĞUMUZ BİR KELİME DEĞİL… CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşme sonrası kullandığı “maskaralık” ifadesine tepki gösteren UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu “Maskaralık alışkın olduğumuz bir kelime değil, kendi değerlendirmesidir. Tufan Bey sevdiğimiz değer verdiğimiz bir arkadaşımızdır ama özellikle belirli konularda biraz daha dikkat etmek lazım” dedi. Bu işleri kırmadan, dökmeden, ötekileştirmeden yürütmek gerektiğini anlatan Sucuoğlu, “İçinde bulunduğumuz sıkıntılı süreçte daha fazla gerginlik yaratmamak en büyük amaç olmalı. Daha dikkatli olunmalı, herhalde o anda Hocamız gergindi diye düşünüyorum” dedi.

TATAR: MASKARALIK KELİMESİNİ KINIYORUM… CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın kullandığı “maskaralık” ifadesini kınayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Burada devlet yönetiyoruz. Belki bazı sıkıntılar olabilir. Çünkü neticede büyük bir kriz vardır. Dünyanın hali belli. Burada da belirli sıkıntılar yaşamaktayız. Önemli olan süreci elimizden geldiğince iyi yönetebilmektir. Ülkemize umut verebilmektir” dedi. 

DENKTAŞ: BU MASKARALIK DEĞİL DA NEDİR? Maskaralık polemiğine bir yorum da deneyimli siyasetçi Serdar Denktaş’tan geldi. “Tatar, iki gün önce istifasını kabul ettiği kişiye ayni hükümeti kurmak için yeniden görev verdi. Bu maskaralık değil de nedir?” diyerek “Arif Hasan Tahsin rahmet istedi” göndermesi yaptı.

SORAKIN: EVET OYNUYOR VE MASKARALIK YAPIYORSUNUZ… “CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Cumhurbaşkanı Tatar ve Başbakan Sucuoğlu’nun seçim sonrası yeni hükümet kuruluyormuş gibi davrandığını söyledi, “Evet oynuyor ve maskaralık yapıyorsunuz” eleştirisinde bulundu. Sorakın, “Hükümet niye istifa etti?” diye sorarak, “İstifa eden bir hükümet başkanına niye tekrardan hükümeti kurma görevi veriyorsunuz? Danışıklı dövüş mü yapıyorsunuz?” sorularını yöneltti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu