KıbrısManşetToplum

Erhürman: “Zeki Müren de bizi görecek mi?”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ercan Havalimanı işletmecisi T&T ile imzalanan ek sözleşmeye işaret etti, "Zeki Müren de bizi görecek mi? Görmüyor" dedi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Genel Kurulu’nda Ercan Havalimanı işletmecisi T&T ile imzalanan ek sözleşmeye yönelik Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

CTP Lideri Erhürman, kayıtlara geçmesi adına Bakan Arıklı’nın ifadelerini tekrarlayarak, “Sayın Arıklı bize; tahkimin bu memlekette hukuki bir dayanağı olmadığını, tahkimden bir karar çıkarsa muhtemelen ek 6 numaralı bir sözleşme yapacaklarını, hükümleri oraya kaydedeceklerini söyledi” dedi.

Erhürman, “İmzaladıkları sözleşmede tahkim olarak belirledikleri 7 kişilik hakem heyetinin vereceği kararın mahkeme emri niteliğinde olduğunu kabul ettiler. Sözleşmede öyle yazıyor. Bizim hukukumuzda olmadığını bildiği halde devlet adına imza atıldı” ifadelerini kullandı.

Erhürman, “Tahkim karar verirseymiş sözleşme imzalayacaklarmış ilgili şirketler…. Hani filmde de diyordu ya Zeki Müren de bizi görüyor mu? Görmüyor.  İlgili şirket eğer açık olan şeyleri kabul edecek olsaydı her şey zaten açıktı” açıklamasını yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu