KıbrısManşetSiyaset

Erhürman’dan Arıklı’ya: İstifa etmek aklınıza gelmiyor mu?

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Bakan Erhan Arıklı'ya, "Meclis'te çoğunluk desteğini kaybetmiş bir hükümetin yapması gereken nedir? İstifa etmek mi? Koltuklara yapışıp kalmak için her türlü ayak oyununu yapmak mı?" diye sordu

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Meclis’in nisaba takılmasında muhalefetin de suçu olduğunu belirterek, “Hükümet şu anda 25 vekil desteğine düşmüş bir azınlık hükümetidir. Kuliste bekleyip Genel Kurula girmeyen ve Meclis’in çalışmasına katkı koymayan muhalefetin yani sizlerin, son iki gündür yaşananlarda hiç mi suçu yoktur?” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, Arıklı’nın tespitinin doğru olduğunu belirterek, “Peki sonuç? Meclis’te çoğunluk desteğini kaybetmiş bir hükümetin yapması gereken nedir? İstifa etmek mi, koltuklara yapışıp kalmak için her türlü ayak oyununu yapmak mı?” diye sordu.

“Sn. Arıklı, ‘şunu da kabul edelim ki bu hükümet şu anda 25 vekil desteğine düşmüş bir azınlık hükümetidir’ dedikten sonra, iktidarın nisabı sağlayamamasından dolayı Meclis’in açılamamasından muhalefeti sorumlu tutmaya kalkıyor” diyen Erhürman, “Yaptığı onca hukuka, ekonomik ve sosyal akla aykırılıktan sonra bir de Meclis’te “25 vekil desteğine düşmüş” bir hükumetin meşruiyeti kalmadığı ve istifa etmesinin demokrasinin gereği olduğu nedense aklına dahi gelmiyor” diyerek Arıklı’yı eleştirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu