GenelKıbrısManşetSiyaset

Erhürman’dan erken seçim çağrısı

Memleketin kaybedecek bir dakikası bile olmadığına dikkat çeken CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bir an önce iradenin yenilenmesi gerektiğinin altını çizdi

“YAPILANLAR ONAYLANMIYOR”

Seçim sonuçlarını değerlendiren Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Seçimin sonucu bu yapılanların onaylanmamış olması ve yeni dönemin başlamış olmasıdır. Erken seçimin bu toplumun gündeminde olmasıdır” diye konuştu.

“BİR AN ÖNCE İRADE YENİLENMELİ”

25 Haziran’da bir milletvekili için seçime gitmeyi doğru bulmadıklarını, erken seçime gitmek için öneri yaptıklarını fakat “hükümetin” reddettiğini anımsatan Erhürman, meşru olmayan bir hükümet tarafından ülkenin çok kötü yönetildiğini vurguladı. İradenin yenilenmesi gerektiğini aylardır söylediklerine dikkat çeken Erhürman, erken seçim lafını ilk defa telaffuz etmediklerini, 2022 Mart ayından beri bunun şart olduğunu söylediklerinin altını çizdi. Yapılanların halk tarafından onaylanmadığına işaret eden Erhürman, “Seçime katılmamak da onaylamama halidir” dedi. Memlekette kaybedecek bir dakika bile olmadığını vurgulayan Erhürman, nüfus politikasının önemine işaret etti ve “Ülkede bir nüfus politikası olmadığı takdirde, çok kısa bir süre içerisinde geri dönülmesi mümkün olmayan noktalara savrulacağız” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNDEN ÇALINIYOR”

Seçim sonuçlarında verilen mesajın alınması gerektiğine dikkat çeken Erhürman, “Memlekette planlamaya ihtiyaç var ama memleketi yönettiğini zannedenler bunu yapmaya ehil değildir, bu ülkenin gailesini çekmiyorlar” dedi. “Her dakika memleket aleyhimize değişiyor. Her geçtiğimiz dakika çocuklarımızın geleceğinden çalınıyor” diyen Erhürman, Kıbrıs Türk halkının alım gücünün her gün düştüğüne dikkat çekti. Tufan Erhürman, “Eğitim her gün kötüye gidiyor. İlaca ulaşamıyor insanlarımız. Bir an önce gereken adımları atmak için iradeyi yenilememiz lazım” diye ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu