KıbrısManşet

Erhürmandan geniş tabanlı teknokrat hükümet önerisi

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet hükümet kurma çalışmaları kapsamında UBP Genel Merkezini ziyaret ederek, Ersan Saner baskınlığındaki UBP heyeti ile görüştü

GIYNIK ÖZEL – Taha Can GÜRLEK

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet hükümet kurma çalışmaları kapsamında UBP Genel Merkezini ziyaret ederek, Ersan Saner baskınlığındaki UBP heyeti ile görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan Erhürman “Biz buraya bakanlık pazarlığı yapmak için gelmedik, ülkenin içinde bulunduğu durumu görüştük, tartıştık. Erken seçimin kaçınılmaz olduğu konusunda görüş birliğine vardık” dedi.

Erhürman, haziran ayında bir ara seçim yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Eğer bu ara seçim pas geçilmek istenilirse bir yıl içinde erken seçim kararı alınmalıdır, bunun içinde en uygun tarih 2021 son baharı yada 2022 ilk baharıdır, hangi hükümet formülü olursa olsun bir erken seçim hükümeti olması kaçınılmazdır, seçim tarihi belirlenmelidir. Ülkenin içinde bulunduğu mali durum ortadadır, tüm siyasi partilerin sorumluluk içinde davranması gerekir. Hazırladığımın ilkeler mazlumesini UBP’li arkadaşlar ile paylaştık, diğer partilere de bu mazlumeyi sunacağız. İlk etapta geniş tabanlı teknokratlarında işin içinde olacağı bir kabine önerdik, önümüzde erken seçim olduğunu varsayarsak seçim heyecanına kapılmadan çalışacak bakanlıklara ihtiyacımız vardır. Bizim için verimli bir görüşme oldu” dedi.

Ersan Saner ise konuşmasında, CTP’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, ülkenin acil olarak bir hükümete ihtiyaç olduğunu ve bu konuda bir an önce bir adım atılması gerektiğini söyledi”

Saner, “Erhürman ve ekibinin görüşlerini aldık, ülke menfaatleri için orta noktada buluşabiliriz” ifadelerini kullandı

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu