EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Erhürman’dan hükümete: “Alım gücümüzün düşmesi hiçbir zaman gündeminiz olmadı”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Türk Lirası’nın bir gün içindeki değer kaybının yüzde 7,5 olduğuna işaret ederek, hükümeti eleştirdi, "İnsanlarımızın her gün daha da yoksullaşması, alım gücümüzün düşmesi hiçbir zaman gündeminiz olmadı." ifadelerini kullandı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, Türk Lirası’nın bir gün içindeki değer kaybının yüzde 7,5 olduğuna dikkat çekti.  

CTP Genel Başkanı Erhürman, “Uzun vadeli ekonomik, sosyal, kültürel kalkınma planını tüm kesimlerle birlikte hazırlayalım, Meclis’ten geçirelim, hepimizi bağlasın, öngörülebilirliği sağlayalım dedik. “Hükumet programı”nıza aldınız. Kılınızı kıpırdatmadınız” açıklamasını yaptı.  

Erhürman, “Türkiye ile imzalanacak protokole TL’deki değer kayıplarını telafi edecek unsurlar koymanız gerekir dedik. Duymazdan geldiniz. Protokol’de yazan ve her zamanki gibi gerçekleşip gerçekleşmeyeceği dahi belli olmayan rakamlar bile bir günde yüzde 7,5 eridi” dedi.  

“DİKKATE DAHİ ALMADINIZ” 

“Kademeli olarak stabil para birimine endeksli muhasebe sistemine geçelim, insanlarımızın alım gücünü koruyalım dedik, dinlemediniz” diyen Erhürman, şöyle devam etti:  

“Türkiye’deki seçimden önce kaç kez uyardık. Kim kazanırsa kazansın TL’de ciddi değer kaybı yaşanacak. Bu senaryo için özel çalışma yapalım dedik. “Çok daha önemli” işleriniz vardı! Dikkate dahi almadınız.” 

“ŞİMDİ NE DİYECEKSİNİZ?” 

Erhürman, hükümete, “Şimdi ne diyeceksiniz? “Ekonomik krizin hükümetimizle ilgisi yok” mu diyeceksiniz? Duvara doğru gittiğimizi söylediğimizde “karşımızda duvar falan yok” diyenler bugün bize duvara tosladık, eleştiri yapmayın, öneri yapın mı diyecek?” diye sordu.  

CTP Lideri Erhürman, “İnsanlarımızın her gün daha da yoksullaşması, alım gücümüzün düşmesi hiçbir zaman gündeminiz olmadı. Bunun gailesini dahi çekmediniz. Biz yapacaklarımızı yukarıda sıraladık. Şimdi bakalım bu halka siz ne anlatacaksınız!..” ifadelerini de kullandı.  

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu