Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşetSiyaset

Erhürman’dan mülkiyet sorunlarına ilişkin sçıklama

Fransa mahkemesi, uzun süredir takip edilen ve beklenen bir gelişme olarak, Avrupa yakalama müzekkeresi çerçevesinde Güney Kıbrıs’a iadesi talep edilen bir kişinin iade talebini reddetti.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Fransa mahkemesi, uzun süredir takip edilen ve beklenen bir gelişme olarak, Avrupa yakalama müzekkeresi çerçevesinde Güney Kıbrıs’a iadesi talep edilen bir kişinin iade talebini reddetti. Mahkeme, ülkemizdeki yatırımlarının bulunması ve Avrupa hukukunun KKTC sınırları içinde uygulanmaması/askıda olması gerekçelerini gerekçe gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ta mülkiyet sorunlarının, kapsamlı çözüm müzakerelerinin altı ana başlığından biri olduğunu hatırlattı. Erhürman, Taşınmaz Mal Komisyonu’nun, çözüme kadar olan süreçte mülkiyet hakkına ilişkin talepleri Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi çerçevesinde değerlendiren etkili bir iç hukuk yolu olduğunu vurguladı.

Erhürman, çözümsüzlükten kaynaklanan sorunların bedelinin bireylere yüklenmesinin yanlış olduğunu belirterek, Kıbrıs sorununun bir parçası olan mülkiyet sorununu, kişilerin bireysel eylem ve işlemlerinden kaynaklanan bir problem gibi ele almanın doğru bir yaklaşım olmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, yeni dönemde ihtiyaç duyulan çözüm iklimini olumsuz etkileyen yaklaşımların terk edilmesi ve yerine güven artırıcı, çözüm odaklı politikaların benimsenmesi gerektiğini söyledi. Erhürman, bu çerçevede, hem mülkiyet haklarının korunmasının hem de barış ve çözüm sürecinin desteklenmesinin önemine dikkat çekti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu