KıbrısManşetSiyaset

Erhürman’dan hükümete: Ne yaptığınızın farkında mısınız?

Hükümetin her şeyi hukuka aykırı şekilde yaptığını, hukuka aykırı şekilde ve Meclis tarihinde ilk kez olacak şekilde, AD-HOC komite kurarak, muhalefetin yer almadığı bir ortamda seçim tarihi belirleneceğini dile getiren Erhürman, bir de şimdi Seçim ve Halk Oylaması Yasası'nı da bu komitede değiştirmeyi planlıyorsunuz" dedi


İktidarın yaptıklarının artık kabak tadı vermeye başladığını ifade eden CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, normal bir ülkede, normal bir demokraside olsaydık erken seçimin Ekim ayında yapılması gerektiğini ifade etti.

Hükümetin her şeyi hukuka aykırı şekilde yaptığını, hukuka aykırı şekilde ve Meclis tarihinde ilk kez olacak şekilde, AD-HOC komite kurarak, muhalefetin yer almadığı bir ortamda seçim tarihi belirleneceğini dile getiren Erhürman, bir de şimdi Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nı da bu komitede değiştirmeyi planlıyorsunuz” dedi.

Hükümet üyelerinin kendi parti içi dengeleri ve kurultaylarını düşünerek her şeyi alt üst ettiğini savunan Erhürman, “Ne yaptığınızın farkında mısınız? Sonra da biz yaptığınız maskaralık dediğimiz de tepki gösteriyorsunuz. Her hafta aynı şeyleri, tekrar tekrar söylüyorsunuz. Her hafta bir tuhaflık, her hafta yeni bir maskaralık. İktidardaki partiler muhalefeti tamamen dışarda bırakarak, Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nı değiştirmeye çalışıyor. Memleketi allem gallem ettiniz. Memleket geçim derdinde, siz kurultay derdindesiniz. Sizin kurultayınız bizi ilgilendirmez ama sizin kurultayınız memleketin her şeyini belirler noktaya geldiyse, bize de sizin kurultayınızı eleştirmekten başka bir çare kalmıyor. Bundan sonra artık muhalefet yok hükmünde mi olacak. Meclis’te 27 parmağa sahipsiniz diye muhalefeti istediğiniz gibi tokatlayacağınızı mı düşünüyorsunuz.

Nasıl bu kadar kendinizden geçtiniz. Ne yapıyorsanız kurultay hesabıyla yapıyorsunuz ve artık size tahammülümüz kalmadı. Kurduğunuz hukuksuz AD-HOC komiteye Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nı da dâhil ettiniz” diyerek hükümeti adeta topa tuttu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu