GenelKıbrısManşetSiyaset

Erk: “Kaymakamlıkların görevlerini belediyeler de yerine getirebilir”

-MİNE İÇSEL

Eski LTB Başkanlarından Kutlay Erk, yerel yönetimler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KKTC’nin sahip olduğu belediye sayısının oldukça fazla olduğunu belirten Erk, bazı belediyelerin birleşmesi gerektiğini dile getirdi.

Belediye sayıları azaltılmalı

Belediyeler Birliği’nin, belediye sayılarının azaltılması yönündeki taleplerine de atıfta bulunan Erk, 2005 yılında konu ile ilgili çalışamaların yapıldığını veo dönemki tüm partilerin ortaya çıkan projede mutabık kaldıklarını söyledi.

“Projeyi Belediye Başkanları engelledi”

“Projenin ilk adımı muhtarları belediyelere katmaktı.Daha sonraki adım belediye sayısını azaltmaktı. Ama bunu engelleyen de Belediye Başkanları oldu” diyen Erk, Belediye Başkanlarının projenin yürümesinde sıkıntı yarattıklarını ve hükümetlerin de bu sebeple adım atamadıklarını ifade etti.

Ülkedeki toplam belediye sayısının 12-14 arasında olması gerektiğini dile getiren Erk, belediyelerin coğrafi konumlara göre yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaymakamlıklar konusu önemli

Bütüne bakınca düzenlenmesi ve gözden geçirilmesi gereken çok fazla konu olduğunu belirten Erk, en önemli konulardan bir tanesinin ise; Kaymakamlıklar olduğunu dile getirdi.

“Kaymakamlık diye bir yapı olmamalı”

“Kaymakamlıkların kalkması lazım. Belediyeler varsa Kaymakamlık diye bir yapının olmaması lazım”diyen Erk, Kaymakamlıkların sırf var olmaları sebebiyle bazı görevlerle görevlendirildiklerini ve bu görevlerin belediyeler tarafından da yerine getirilebileceğini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu