KıbrısManşet

Erkut Şahali: Beklenmedik bir yangın karşısında müdahale yetersiz kalacak

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali, Cumhuriyet Meclisi’nde konuştu. Orman yangınlarıyla ilglii konuşan Şahali, bu sezonun yangın sezonu olduğunu söyledi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali, Cumhuriyet Meclisi’nde konuştu. Orman yangınlarıyla ilglii konuşan Şahali, bu sezonun yangın sezonu olduğunu söyledi.

Erkut Şahali: Beklenmedik bir yangın karşısında müdahale yetersiz kalacaktır
CTP Milletvekili Erkut Şahali, yangın emniyet şeritlerinin açılması konusunda zafiyet olduğunu ifade etti. Şahali, beklenmedik yangın karşısında müdahalenin yetersiz kalacağının da altını çizdi.

-“Yangın hazırlığı olmalı”

Yeşilırmak’ta çıkan yangının son olmayacağını kaydeden Şahali, orman yangınlarının en az kayıpla atlatılabilmesi için yangın hazırlığı olması gerektiğinin altını çizdi.

Şahali, tarihi büyüklükteki yangınlara karşın, yangın hazırlıklarının zamanında ve gereken biçimde yapılmadığını söyledi.

Özellikle düzgün kesimlerde ve orman alanlarında belli başlı hazırlıklar olması gerektiğini ifade eden Şahali, hükümetin orman yangınlarına hazırlıksız olduğunu belirtti.

Şahali, yangın araçlarını etkili biçimde kullanabilecek insan sorunu olduğunu belirtti; yangın emniyet şeritlerinin açılması konusunda zafiyet olduğunu ifade etti.

“Yangına erişim noktalarında büyük güçlükler yaşanıyor”

Yangın emniyet şeritlerinin açık tutulması için ihtiyaç duyulan iş makinelerinin periyodik bakımlarının yapılmadığını da aktaran Şahali, “Beklenmedik yangın olayı karşısında müdahale yetersiz kalacaktır” dedi.

Şahali, Mersin bölgesinde çıkan yangını hatırlatarak yangın erişim noktalarında çok büyük güçlük yaşadığını ifade etti.

Ormanlık alanlarda çıkabilecek yangınlar için gerekli müdahale alanlarının tespiti yapılması gerektiğinin önemine değinen Şahali, yerel yönetimlerden takviye unsurların alınarak, müdahalelerin yapılması gerektiğini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu