GenelKıbrısManşet

Erkut Şahali: “Bu iki yaka nasıl bir araya gelecek?”

CTP Milletvekili Erkut Şahali, bütçeyi “öngörüsüz ve plansız, içi boş ve yetersiz” olarak niteledi ve 2023 yılının 2022 yılından daha kolay bir yıl olma ihtimalinin sıfır olduğunu söyledi.

Ek bütçe çalışmalarına başlanması gerektiğini söyleyen Şahali, bütçede öngörülen 3 milyar 60 milyonluk açığın gerçekçi olmayan gelir kalemleri nedeniyle bu açık daha büyük rakamlara denk olduğunu ifade etti.

2022 yılının ikinci yarısında Hayat Pahalılığı artış oranı ve asgari ücretin belirlenmesinin ardından “okkalı zamların” yapıldığını anlatan Şahali, “Bu bütçe her halükarda sapacak bir bütçe olarak karşımızda duruyor” dedi.

Şahali, mali disiplinin ve saydamlığın sağlanabilmesi için etkili bir mevzuata ihtiyaç olduğunu ve ülkede bu mevzuatın Kamu İhale Yasası olduğunu anlatarak, hükümeti Kamu İhale Yasası’nı her hal ve koşulda yok saymakla suçladı.

“Bu iki yaka nasıl bir araya gelecek?” diye soran Şahali, kamu yararını gözetmenin birincil koşul olduğunu belirtti ve “Kaynakları dikkatli kullanmak gibi bir heves varsa bunu icraatta görmek isteriz” dedi.

Şahali, CTP olarak hükümeti yakından takip etmeye devam edeceklerini de vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu