DünyaManşetTürkiye

“Ermeni saldırısını şiddetle kınıyoruz!”

Ermenistan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a ait 2 helikopter ile 3 İHA'yı vurduklarını, Azeri ordusunun can kayıplarının olduğu belirtilirken yaşanan çatışmaya ilişkin Türkiye’den açıklama geldi.

Ermenistan, Dağlık Karabağ’da Azerbaycan’a ait 2 helikopter ile 3 İHA’yı vurduklarını, Azeri ordusunun can kayıplarının olduğu belirtilirken yaşanan çatışmaya ilişkin Türkiye’den açıklama geldi.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı da, Ermenistan’ın saldırılarına karşılık verildiğini, 12 Ermeni uçaksavar sisteminin imha edildiğini duyurdu.
Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ üzerinden kriz devam ederken Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, şunları söyledi:
“Uluslararası hukukun açık ihlali olan ve sivil kayıplara da yol açan Ermeni saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılarla Ermenistan bölgede barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha göstermiştir. Azerbaycan, halkını ve toprak bütünlüğünü korumak için meşru müdafaa hakkını elbette kullanacaktır. Bu süreçte, tek yürek olarak Türkiye’nin Azerbaycan’a desteği tamdır. Azerbaycan nasıl isterse, o şekilde yanında olacağız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu