KıbrısManşetSporToplum

Eros

David Robert Joseph Beckham; 98 Dünya Kupası’nda Arjantinli rakibi Simeone’ye yaptığı faul sonrası oyundan ihraç edilmesiyle yaşanan mağlubiyet sonrası İngiliz spor medyasının günah keçisi îlan ettiği bir futbol yıldızıydı mâlum

O’anı Deniz Kızı Hotel’in plajında izlemiştik Mojito filân gırlaydı o gün.

İşte, o yıl markalaşma süreci başladı bizim adamın. Holiganlar ha’bire onu performansını eleştirirken, hanımefendieler de ayakta alkışladı.

Niye mi?

Tabiî ki bedeni saçı, sakalı, gece hayatı, kıyafetleri, dövmeleri ve söylemleriyle uluslararası dergiler kapak oldu. Üstüne de Spice Girls adlı müzik grubunun “Posh” lakablı üyesi Victoria ile yaptığı evlilik sonrası bu marka tavan yaptı. Genç çiftlerin evlilik seremonisi veya çocuklarının fotoğrafları için bile medya patronları milyon euroluk ihale takipleri gerçekleştirildi.

2 Mayıs 1975 tarihinde İngiltere’de doğmuş bizim adam. Babası su tesisatçısı Ted Beckham ve annesi kuaför Sandra Beckham. Her ikisi de Manchester United Kulübü’nün fanatiğiydi. Hafta sonları küçük David’i yanlarına alarak Old Trafford’a Manchester United maçlarını seyretmeye giderlerdi.

David Beckham daha 8 yaşındayken, Ridgeway Park’da futbol oynamaya başladı ve Chase Lane İlkokulu ve Chingford Vakfı Okulu’na katıldı. Yıllar geçti ve Mayıs 1992’de Crystal Palace’a karşı FA Gençlik Kupası’nı Manchester United takımıyla kazanmıştı. O yıl Brighton Hove Albion FC karşısında ilk kez Manchester United formasıyla maçına çıktı ve sözleşme imzaladı.

7 Aralık 1994’e ilk UEFA Şampiyonlar Ligi golünü 4-0 kazandıkları Galatasaray maçında kaydetmiştii. United, o grubu Barcelona’nın ardında 3. sırada bitirdi ve Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali’ne çıkamadı. Beckham 1994-1995 sezonunda Preston North End takımına kiralık olarak gitti. Başta köşe vuruşu olmak üzere attığı beş farklı açılı vuruşuyla elde ettiği goller izleyenleri etkiledi.

Oradan döndükten sonra 2 Nisan 1995’te tekrar Manchester United’e döndü. İlk gölünü Leeds United’e attı. Manchester United Genel Menajeri Alex Ferguson, yetenekli gördüğü genç oyuncularla uzun vadeli sözleşmeler imzalardı ve David’le de uzun süreli bir anlaşmaya varıldı. David Beckham genç yetenekler grubunun parçası olarak Ferguson, Manchester United için 1990’ların başında Rynn Giggs ve Paul Scholes yanında Nicky Butt, Gary ve Phil Neville’i getirdi. Beckham ile birlikte diğer genç oyuncuların da mükemmel performansı ile 5 maç üst üste kazandılar. Beckham artık düzenli olarak Manchester United’de oynamaya başladı. Beckham, 1996-97 sezonunda Mark Hughes’den aldığı 10 numaralı formayı giymeye başladı.

Arkasından Ferguson’la çatışmalar başladı ve nihayetinde de 2003 yılında 35 milyon Euro karşılığında Real Madrid’e transfer oldu. Real Madrid’in efsane dünya takımının oyun kurucusu olarak özellikle attığı frikik golleri ve yaptığı asistlerle İspanyolların gönlünde bir kez daha taht kurdu. Sonrasında da 1 Temmuz 2007 itibaren Major League Soccer’a katılım göstermekte olan Los Angeles Galaxy’e transfer oldu. Arkasına da İtalyanların efsane kulübü Milan FC’de kiralandı ve sonuçta emeklilik keyfi vûkû buldu.

Eşi Victoria Beckham’dan Brooklyn, Romeo ve Cruz isimlerinde 3 oğlu var. İşte, saçı-sakalı ve şık kıyafetleriyle ‘markalardan öte bir markanın’ hayat hikâyesi özetle böyle. Haa, bu arada Beckam’a meraklıları “Eros” diyor.

Eros kim mi? “Yunan mitolojisinde Eros; aşk ve şehvet kölesidir” diyor tarih bilimci arkadaşlar. E bu aralar mı? Bu aralar Leo Messi’li Inter Miami CF’nin başkanı ve ortak sahibi olarak spor yöneticiliğin keyfini sürüyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu