GenelKıbrısManşet

Ercan’da grev var, uçuşlar duracak

KTAMS Başkanı Güven Bengihan,  “Hayat pahalılığının  bu şekilde durdurulmasına sessiz kalmayacağımızı söylemiştik. Uçuşlar da duracak...” dedi.

 

KAMU-SEN, KTAMS ve KAMU-İŞ, Sivil Havacılık  Dairesi’nin Ercan’dan tüm birimlerinde bugün grev yapacak, uçuşlar duracak.

Konuyla ilgili konuşan KTAMS Başkanı Güven Bengihan,  “Hayat pahalılığının  bu şekilde durdurulmasına sessiz kalmayacağımızı söylemiştik. Bu eylem mücadelelerin ve grevlerin yalnızca biridir” dedi.

“Uçuşlar duracak mı?” sorusuna yanıtında Bengihan “evet uçuşlar tabiki duracaktır” yanıtını verdi.

Bengihan, Hayat pahalılığının bu ülkede yaşayan yüz binlerce insanın alım gücünün korunması için büyük bir hak olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu;

“Hükümetin böylesi bir dönemde hayatı ucuzlatması gerekirken özellikle temel tüketim maddeleri kapsamında insanların alım gücünü koruyucu yönde politikalar üretip bu yönde karar almaları gerekirken, maalesef yasaya aykırı bir şekilde hukuk dışı kararname çıkardılar. Bu kararname ile çalışanların hayat pahalılığı ödeneğini 4 aylığına geri ödememek üzere durdurmalarına tepki amaçlı mücadele başlattık. Bugünkü grevde mücadeleyle ilgilidir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu