KıbrısManşet

Ersan Saner, yine oyuna geliyor!

Bugün Kıbrıs Gazetesi’nin bugünkü manşetinde yer alan iddialar çok konuşulacağa benziyor.

Bugün Kıbrıs Gazetesi’nin bugünkü manşetinde yer alan iddialar çok konuşulacağa benziyor.

Hasan Taçoy’un Türkiye’nin favori adayı olduğunu ve Saner’in başbakan olamayacağının anlaşılması üzerine video skandalının patlak verdiğini ifade eden gazete Taçoy’un önünün açılması için bu adımın atıldığını belirtti.

Sucuoğlu için büyük bir operasyon yapıldığını iddia eden gazete Saner’in giderayak Sucuoğlu’nu suçlayarak onu çukura çekmeye hazırlandığını ve hafta sonu yapılacak olan kurultayda da Taçoy’u desteklediğini yazdı.

Öte yandan Türkiye’de bulunan Hüseyin Özgürgün’ün ise Hasan Taçoy’u destekleyeceğine de kesin gözü ile bakıldığını yazan gazete Ankara’nın favori adayı Taçoy için çekilen bu operasyonların amacına ulaşacak gibi göründüğünü de ekledi.

 

BUGÜN KIBRIS GAZETESİ’NİN BUGÜNKÜ MANŞETİNDE YER ALAN HABERİ İSE ŞU ŞEKİLDE

Türkiye’deki odaklar Ersan Saner’in başkan olamayacağını anlayınca video ile onu harcayarak favori adayları olan Hasan Taçoy’un önünü açtı.

Tarihi ‘müdahalenin fotoğrafında’ AKP’li ekiplerle otel kapısında görülen Ersin Tatar Cumhurbaşkanlığına getirildi. Plana göre Başbakan olacak kişi ise Hasan Taçoy’du. Ancak Kurultay’da Faiz Sucuoğlu’nun kazanacağı görülünce Kurultay’a da müdahale edilerek adaylar yarıştan çektirildi. Vekaleten parti başkanlığına atanan Saner, seçimsiz şekilde kendini bir anda başbakan olarak buldu. Sedat Peker’in ifşalarında Halil Falyalı ile AKP’li eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın uyuşturucu ticaretinde ortak olduğunu ileri sürmüş ve Yıldırım ailesinin Kıbrıs ile ilişkilerinin araştırılmasını istemişti. Bilindiği gibi Binali Yıldırım, Kıbrıs’ın kuzeyindeki en yakın dostu Hasan Taçoy’un Kurultay’ı kaybedeceğini görünce Sucuoğlu’nu arayarak yarıştan çektirmişti.

SANER YİNE OYUNA GELİYOR
Kurultay’a bir hafta kala yayılan video ile ilgili Faiz Sucuoğlu’nu suçlayan ve giderayak onu da çukura çeken Ersan Saner, hafta sonu yapılacak olan kurultayda Hasan Taçoy’u desteklemeye hazırlanıyor. Hüseyin Özgürgün’ün de Taçoy’u destekleyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Ankara’nın favori adayı Taçoy için çekilen bu operasyonlar amacına ulaşacak gibi görünüyor.

ED

Diğer Haberler

Başa dön tuşu