KıbrısManşet

Ersin Tatar’ın açıklamaları Rum basınında: Cenevre’de ortak zemin görmüyor

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın açıklamaları Rum basınında da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, ikinci Cenevre görüşmelerine yönelik ortak zemin olmadığının görüldüğünü belirttiği açıklaması, bugünkü Rum gazetelerinde de yer buldu.

Haravgi gazetesi açıklamaya “Tatar Yan Yana Yaşayacak İki Devletle İlgili Olarak Kendi Havasında- Cenevre İçin Ortak Zemin Görmüyor- New York’ta Gayri Resmi Temaslarda Bulunacak” başlığıyla yer verirken, Alithia ise habere “Tatar Kapıları Kapadı- New York’ta İkinci Toplantı İçin Ortak Zemin Yok” başlıklarıyla yer verdi.

Fileleftheros gazetesi ise Cumhurbaşkanı Tatar’ın açıklamasına da yer verdiği haberinde “Yeni Bir 5+1 İçin Zemin Yok” başlığını kullanırken, Kıbrıs sorunundaki tüm ilgili tarafların New York’a “minimum beklenti için gidecekleri” yorumunda bulundu.

Kıbrıs sorunundaki tüm ilgili tarafların New York’a “minimum için gideceklerini”, tarafların New York’ta BM Genel Sekreteriyle olan görüşmelerinde kendi görüşlerini sunacaklarını ve New York’tan ayrılacaklarını öne süren gazete, Cumhurbaşkanı Tatar’ın da dün yeni bir 5+1 görüşme için ortak zemin olmadığını kabul ettiğini yazdı.

Bunun uzun zamandır belli olduğunu, fakat Birleşmiş Milletlerin New York’ta yapılacak temasların bu imkanı sağlaması durumunda bu olasılığı açıkta bıraktığını kaydeden gazete, bununla birlikte, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs için atadığı Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un Kıbrıs’ı ziyaret etmeyecek olması ve uluslararası aşamadaki diğer tüm gelişmelerin, bu perspektife olumsuz bir etkisi olduğuna işaret etti.

Minimum olasılıkla da olsa, liderlerin BM Genel Sekreteriyle ortak bir görüşme yapması ihtimalinin açıkta olduğunu savunan gazete, bu görüşmenin, BM Genel Sekreteri Guterres’in Eylül ayının son 10 gününde New York’ta fikir alışverişinde bulunacağı şeylerin sonuçlarına bağlı olacağını öne sürdü.

Gerek Cumhurbaşkanı Tatar’ın, gerek de Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in New York’a bugüne kadar destekledikleri şeyleri ortaya koymak için gideceklerini yazan gazete, bunun ise, BM Genel Sekreteri’nin bu olguları göz önünde bulundurarak üçlü bir toplantı yapmasının beklenmeyeceği anlamına geldiğini iddialarına ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu