KıbrısManşetSiyasetToplum

Ersoy: “Bağımsızlık Yolu’na Her Mühür Rejimin Kulaklarında Patlayan Bir Ses Olacak”

Genç TV’de Muazzez Gazihan’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel programına katılan Bağımsızlık Yolu Milletvekili adayı Umut Ersoy, tek bir kişinin seçilmesinin halkın kurtuluşu olamayacağını ancak kendisinin seçilmesi halinde emekçi sınıfın Meclis’te bir temsilcisi olacağını belirtti. Böylelikle, servet vergisi, asgari ücretin en düşük kamu maaşına eşitlenmesi, sendikasız çalışmanın yasaklanması, her bölgeye sığınma evi, doğa talanının durdurulması ve AKSA’nın kamulaştırılması gibi konularda mücadelede ilerleme yaşanacağını anlattı.

 

Kendisi Vergi Kaçıran Partiler Nasıl Vergi Toplayacak?

 Bağımsızlık Yolu’nun parti piyangosu vergisi ödemeye çalışırken yaşadığı traji komik süreci anlatan Ersoy, büyük partilerin piyango vergisi ödemediklerini iddia ederek bu konudaki gerçeği ortaya çıkarmak üzere partilere yazı yazdıklarını ve Gelir ve Vergi Dairesi’ne resmi bilgi edinme başvurusu yaptıklarını söyledi. Kendi vergisini bile vermeyen partilerin, sağlıklı vergi toplamasını ve vergide adalet sağlamasını beklemenin mümkün olmayacağını vurgulayan Ersoy, KDV indiriminin de doğrudan tüketiciye yansımayacağını ve ekonomik refaha faydası olmayacağını açıkladı. Bunun yerine, tüccarın aracılığını ortadan kaldıracak şekilde KDV iadesinin yapılması gerektiğini, böylelikle kayıt dışı ekonominin de önüne geçileceğini belirtti.

 

Yabancılara Fazla Mal Satışı Vatandaşın Barınma Hakkını Gaspediyor

 Umut Ersoy, yabancılara mal satışının geçmiş hükümetler döneminde artırıldığını ve bu durumun vatandaşın ev sahibi olmasını zorlaştırdığını anlattı. Sosyal konut projelerinde ise taksitlerin ve faiz oranlarının halkın bu konutları alamayacağı kadar yüksek olduğunu söyleyen Ersoy, Karpaz’a kadar inşaat sermayesinin göz diktiğini hatırlatarak bunun arkasında bitmeyen bir rant arzusu olduğunu sözlerine ekledi.

 

Bankalar Zenginleşiyor Borçlar Katlanıyor

Bankalar günden güne zenginleşirken bireysel kredi borçlarının sürekli arttığını, döviz borçlarının katlandığını vurgulayan Ersoy, hükümetin halkı koruyucu bir tedbir almadığını ifade etti. Umut Ersoy, toplumun %2’lik en zengin kesiminden alınacak servet vergisinin halkın yararına kullanılabileceğini yıllardır dile getirdiklerini hatırlattı.

 

Kamudaki Ek Mesai Sorunu Vardiyalı Sistemle Çözülebilir

 Hak-Sen’in önerilerini ve yıllarca sendikacılık yapan Ahmet Kaptan’ın çalışmasını incelediklerini anltan Ersoy, ek mesai sorununu çözmek için vardiya usulü çalışmaya geçilmesini desteklediklerini açıkladı. Yeni istihdam yapılmasının ve vardiyalı çalıştırılmasının kamuya maliyetinin, ek mesai ödemesinden daha az olacağını rakamlarla anlatan Ersoy, kamuda şişkinlik iddiasının da doğru olmadığını belirtti.

 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Lağvedilmeli

 Ersoy, 2018 yılında Bağımsızlık Yolu’nun yasasını da hazırlamış olduğu, asgari ücretin kamudaki en düşük maaşa endekslenmesi ve asgari ücret tespit komisyonunun lağvedilmesi konusunun artık bazı sendikalar ve partiler tarafından da savunulduğunu söyledi. Bundan memnuniyet duyduklarını sözlerine ekleyen Ersoy, Bağımsızlık Yolu’nun halkın yararına bir program çerçevesinde emin adımlarla ilerlediğini ve bu programa oy istediklerini ifade etti.

 

Kampanyamızı Gönüllü Emekle Yürütüyoruz

 Seçim bütçelerinin kısıtlı olduğunu anlatan Ersoy, parti üye ve sempatizanlarının gönüllü emeğiyle seçim kampanyası yürüttüklerini ve propaganda dönemi tamamlanınca bütçelerini her zamanki gibi şeffaf olarak paylaşacaklarını söyledi.

 

Bağımsızlık Yolu’na Her Mühür Rejimin Kulaklarında Patlayan Bir Ses Olacak

Umut Ersoy, Meclise girse de girmese de Bağımsızlık Yolu’na vurulacak her mühürün rejimi rahatsız edeceğini ve emekçilerin kendi çıkarları için örgütlendiği mesajını vereceğini söyledi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu